Καραγεωργίου: «Κάθομαι, γιατί το σύστημα στην Ελλάδα θέλει άλλα πράγματα»

Ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε για τον ΠΑΟΚ και τη μεταγραφική του ενίσχυση, τον Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά και το γεγονός πως ο ίδιος δεν εργάζεται στην Ελλάδα.

Καραγεωργίου: «Κάθομαι, γιατί το σύστημα στην Ελλάδα θέλει άλλα πράγματα»

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Καραγεωργίου, με τον έμπειρο προπονητή να μιλάει αναφορικά με τον ΠΑΟΚ και τη μεταγραφική του ενίσχυση, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Δικεφάλου στα εύκολα αλλά και στα πιο δύσκολα παιχνίδια.

Αρχικά για τον Γιόνι Ότο, ανέφερε: «Είμαι σίγουρος ότι τον έχουν ψάξει, φαίνεται ότι έχει εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα. Παίρνουν έναν ποδοσφαιριστή , όχι για τρεις μήνες, αλλά για να υπάρχει και για του χρόνου, σίγουρα είναι ντεσαβαντάζ η αγωνιστική απραξία για αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά με τέτοια εμπειρία μπορεί να βρει γρήγορα τα πατήματα του. Αν έχει ξεπεράσει τη φοβία και το πρόβλημα του τραυματισμού μπορεί να μπει γρήγορα στο σύνολο».

Για τις θέσεις που ο ίδιος πιστεύει ότι χρειάζεται ενίσχυση ο Δικέφαλος: «Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν δεξιό στόπερ, γιατί αριστερά στόπερ έχουμε δύο παιδιά εξελίξιμά τον Μιχαηλίδη και τον Κουλιεράκη, όπως πιστεύω ότι θα μπορούσε να αποκτηθεί και ένας επιθετικός».

Προσθέτοντας για τον ΠΑΟΚ: «Θέλω να κρίνω τον ΠΑΟΚ σε δυνατά παιχνίδια, με την Άιντραχτ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Άρη, δεν μπορώ να συγκρίνω τον ΠΑΟΚ με ομάδες που έχουν 3 εκατομμύρια μπάτζετ , πλέον αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει με άνεση, αλλά φτάνει αυτό; Από τη μία είναι τα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Άρη και από την άλλη τα παιχνίδια με την Άιντραχτ, γιατί να μην βγάζει σε αυτά τα παιχνίδια μία σταθερότητα. Θέλω να πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα δείξει το ίδιο πρόσωπο στα ντέρμπι που έρχονται».

Για τον τίτλο: «Όπως βλέπω τα πράγματα στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα το ίδιο πιστεύω και εγώ. Το βασικό όπλο είναι ότι έχει 20 ποδοσφαιριστές ετοιμοπόλεμους, κάτι που δεν έχουν οι άλλοι και αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του προπονητή που έχεις όλους τους ποδοσφαιριστές ξεκούραστους και σε φόρμα».

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Να μείνει ο προπονητής και να μείνει και να προχωρήσει για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ».

Ενώ για τον ίδιο και το ότι βρίσκεται χωρίς ομάδα: «Κάθομαι, γιατί το σύστημα στην Ελλάδα θέλει άλλα πράγματα, οι Έλληνες παράγοντες είναι μία σχολή και πρώτο τους μέλημα δεν είναι να φτιάξουν μία ομάδα ικανή για τίτλο αλλά για να κάνουν άλλα πράγματα. Υπάρχουν ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό και παίρνουν προπονητές με χαμηλές περγαμηνές, τότε επιλέγεις να κάνεις κάτι διαφορετικό».

Υπογραμμίζοντας: «40 χρόνια είμαι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είμαι ικανοποιημένος, έζησα και ζω την οικογένεια μου από το ποδόσφαιρο. Καμία φορά νιώθεις μία πικρία και λες μόνος σου ''γιατί να μην είμαι και εγώ εκεί;'' Αν μου τύχει ξανά αυτό που πέρασα στη Σαουδική Αραβία θα φύγω τρέχοντας για να πάω ξανά, δεν υπήρχε τίποτα από όσα συναντάμε στην Ελλάδα, η οποία είναι η χειρότερη χώρα ποδοσφαιρικά».

Ενώ για την παρουσία του στην Αραβία: «Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο η Σαουδική Αραβία παίρνει τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές από την Ευρώπη, όπως και προπονητές και βάζουν στο περιθώριο άλλες χώρες, αλλά περιμένουμε μήπως προκύψει κάτι».