Ολυμπιακός: Μάθημα το «πάθημα» με τον Μαντί Καμαρά

Ο Μαντί Καμαρά δεν ανανεώνει, δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα να φύγει τον Ιανουάριο και όλα δείχνουν ότι θα φύγει ως ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός: Μάθημα το «πάθημα» με τον Μαντί Καμαρά

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Μαντί Καμαρά στο πρώτο μισό της σεζόν κατέθεσε την ψυχή του. Ούτε κορόιδεψε, ούτε φύλαγε τα πόδια του επειδή είχε στο μυαλό του ένα καλύτερο πρωτάθλημα από την ημέρα που ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στη Ρόμα. Ούτε τώρα φυσικά κοροϊδεύει, ασχέτως αν υπήρχαν δύο-τρία ματς που είχε μία κακή εικόνα.

Στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό μπορεί να έχασε το τελευταίο πέναλτι, αλλά μόνο κακός δεν ήταν στα 120 λεπτά που αγωνίστηκε.

Απλώς, η περίπτωση του Καμαρά είναι ενδεικτική για ένα σοβαρό λάθος που ίσως γίνει μάθημα για τον Ολυμπιακό. Κι αυτό το λάθος αφορά το γεγονός ότι τώρα αναμένεται να χάσει ελεύθερο έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος στο παρελθόν είχε φέρει προτάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Κατά συνέπεια χάθηκαν εκατομμύρια και για τα ταμεία του συλλόγου.

Τότε που ο Καμαρά ήταν στα ντουζένια του με συμμετοχές στο Champions League, ο Ολυμπιακός τον κοστολογούσε με 20 εκατομμύρια. Με ένα ποσό δηλαδή που δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί ομάδα να το καταθέσει. Κατά συνέπεια η πειραϊκή ΠΑΕ δεν δεχόταν τις προσφορές που κατέφθαναν, γιατί δεν ήθελε να χάσει τον παίκτη. Μόνο με μία εξωπραγματική πρόταση θα τον παραχωρούσε. Τότε λοιπόν κινήθηκε ποδοσφαιρικά και δεν ακολούθησε το δρόμο των χρημάτων, καθώς δεν ήθελε να αποδυναμωθεί το ρόστερ.

Εντούτοις, παίκτες όπως ο Καμαρά που έχουν φιλοδοξίες να βρεθούν σε τοπ πρωτάθλημα, είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να φτάσουν σε ένα σημείο που να μην δέχονται την ανανέωση του συμβολαίου τους και να χαθεί τσάμπα. Όπως πάει δηλαδή να συμβεί τώρα με τον Αφρικανό χαφ.

Πέρσι για παράδειγμα είχε κινήσει γη και ουρανό για να φύγει και παραχωρήθηκε τελικά δανεικός στη Ρόμα. Όταν ολοκληρωνόταν ο δανεισμός του στους «τζιαλορόσι», έλεγε σε συνέντευξή του ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Τελικά, όχι μόνο γύρισε αλλά είναι και βασική μονάδα στο 90% των φετινών παιχνιδιών.

Τώρα αποκτήθηκαν οι Τσικίνιο και Όρτα που παίζουν ουσιαστικά στους χώρους που καλύπτει ο Καμαρά.

Ακουγόταν ότι η Λιόν σκεφτόταν να προχωρήσει σε πρόταση για να τον αποκτήσει από τώρα και να μην περιμένει το καλοκαίρι να τον πάρει ως ελεύθερο. Φαίνεται ότι τελικά θα κάνει υπομονή έξι μήνες για να μην δώσει φράγκο στον Ολυμπιακό.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες ομάδες στον ορίζοντα για να αποχωρήσει τώρα με μεταγραφή.

Ο Καμαρά είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, έτσι ώστε στο μέλλον ο Ολυμπιακός να κινηθεί διαφορετικά όταν ξαναβρεθεί μπροστά σε μία περίπτωση τύπου... Καμαρά. Δεν έχει νόημα τέτοιας αξίας ποδοσφαιριστές να φεύγουν τσάμπα στο τέλος. Τουλάχιστον ο Καμαρά δεν κορόιδευε όσο έπαιζε, ασχέτως αν κάποιοι τον χαρακτηρίζουν αδιάφορο. Ο επόμενος όμως μπορεί να κοροϊδεύει και τότε η ζημιά θα είναι διπλή για τον Ολυμπιακό. Και οικονομική, και αγωνιστική...