Ούγκο: «Καθηγητής ο Τερίμ - Εξαιρετικός άνθρωπος ο Μπακασέτας» (vid)

Δηλώσεις στο επίσημο κανάλι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο YouTube παραχώρησε ο Βίτορ Ούγκο.

Ούγκο: «Καθηγητής ο Τερίμ - Εξαιρετικός άνθρωπος ο Μπακασέτας» (vid)

Για τη μεταγραφή στο Παναθηναϊκό μίλησε Βίτορ Ούγκο που αναφέρθηκε τόσο στον Φατίχ Τερίμ, όσο και τον Τάσο Μπακασέτα, αναλύοντας τους λόγους που τον οδήγησαν να υπογράψει με τους «πράσινους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού: «Όταν ήρθε η πρόταση του Παναθηναϊκού ήμουν στη Βραζιλία. Ξεκίνησα να παρακολουθώ την ομάδα στο πρωτάθλημα για να μάθω την ιστορίας της. Μίλησα με φίλους και πήρα θετικές απόψεις για την ομάδα, Αισθάνθηκα όμορφα, αισθάνθηκα "πράσινος" και ότι μπορούμε να φτιάξουμε μαζί μια όμορφη ιστορία.»

Για το τι έμαθε για τον Παναθηναϊκό: «Eίναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, έχει φιλάθλους με πολύ μεγάλο πάθος για την ομάδα και παίζει πάντοτε για να κερδίζει το πρωτάθλημα. Έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και πολύ μεγάλη ιστορία. Για αυτό βρίσκομαι εδώ, για να αποτελέσω μέρος της ιστορίας και να την κάνω ακόμη ομορφότερη.»

Με ποιους μίλησε για να έρθεις στην ομάδα: «Μίλησα με τον φίλο μου τον Ντορίβα που ήταν πολλά χρόνια εδώ στην Ελλάδα. Μου μίλησε με πολύ όμορφα λόγια για τον σύλλογο και για τα άτομα στην Ελλάδα. Είναι και φίλος με τον. κ Παπαδημητρίου. Με την οικογένεια του Ντορίβα έμαθα τα πάντα ακόμη και ένα ελληνικό τραγούδι, γιατί η γυναίκα του είναι Ελληνίδα και τα παιδιά του γεννήθηκαν εδώ. Όταν ήμασταν στην Αμέρικα μου είχε μάθει ένα παιδικό τραγούδι, το έμαθα και μου άρεσε.

Επίσης μίλησα με τον Αράο, όχι με τον Μπερνάρ. Ο Αράο έχει οικογένεια και παιδιά όπως εγώ. Ήθελα να ξέρω πληροφορίες για τον σύλλογο και την πόλη. Κατάλαβα την ποιότητα που έχει ο σύλλογος. Μου είπε επίσης ότι διεκδικεί πρωτάθλημα και Κύπελλο. Θέλω να βοηθήσω για αυτό ήρθα».

Για το αν έπαιξε ρόλο η παρουσία του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο: «Nαι! Ο καθηγητής Τερίμ για τον οποίο τρέφω μεγάλο σεβασμό, είναι άνθρωπος τον οποίο εκτιμώ, αλλά δεν συνεργάστηκα ποτέ. Ήμασταν μόνο αντίπαλοι όταν ήμουν στην Τράμπζονσπορ και αυτός στη Γαλατά. Είναι πολύ ενδιαφέρον προπονητής και έχω μεγάλη χαρά που θα συνεργαστούμε. Έχει δουλέψει στην Ιταλία, όπου αγωνίστηκα και εγώ για δυο χρόνια. Οπότε έχω αίσθηση τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και τις προπονήσεις. Ελπίζω να μπορώ να μπορέσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, ώστε να προσφέρω όσο δυνατόν περισσότερα σε προπονήσεις και αγώνες.»

Για το πως αισθάνεται που θα είναι ξανά συμπαίκτης με τον Μπακασέτα: «Πολύ χαρούμενος. Ο "Μπάκα" είναι εξαιρετικός άνθρωπος, ένας πραγματικός φίλος που έκανα στην Τουρκία, με βοήθησε πολύ εκεί, γιατί μιλά πολύ καλά Αγγλικά, καλύτερα από εμένα, αλλά και Ισπανικά. Φτάσαμε σχεδόν μαζί στην Τράμπζονσπο και τώρα είμαστε πάλι μαζί, εδώ στη χώρα του. Πιστεύω θα με βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και θα βοηθήσει την ομάδα με την ποιότητα του. Χρησιμοποιεί και τα δυο πόδια, έχει καλά τελειώματα. Και όπως κάναμε στην Τουρκία σπουδαία δουλειά κατακτώντας τον τίτλο, θα κάνουμε και εδώ».

Για το τι προσδοκά στον Παναθηναϊκό που είναι η τρίτη διαφορετική ευρωπαϊκή ομάδα στην οποία αγωνίζεται: «Στόχος είναι να πάρουμε όσο πιο πολλούς τίτλους μπορούμε. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, για να κατακτήσουμε νίκες και βαθμούς. Θα είναι ακόμη μια εμπειρία εκτός Βραζιλίας. Η οικογένεια μου έμεινε δυο χρόνια στην Ιταλία και άλλα δυο στην Τουρκία και μας άρεσε πολύ η ζωή εκτός Βραζιλίας. Έμαθα πολύ καλά πράγματα για τη ζωή στην Ελλάδα. Ότι ο τρόπος ζωής μοιάζει με της Βραζιλίας, τα άτομα είναι θερμά. Ελπίζω να έχω πολλά συναισθήματα, για την παρουσία μου εδώ».

Για το τι να περιμένουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο γήπεδο από αυτόν: «Είμαι ένας παίκτης που δίνομαι στην ομάδα. Αγωνίζομαι με ένταση, δύναμη και φυσική κατάσταση και ελπίζω να βοηθήσω όσο περισσότερα στην άμυνα αλλά και στην επίθεση σκοράροντας. Έχω πετύχει σημαντικά και ουσιαστικά γκολ στην καριέρα μου. Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να τιμήσω τη φανέλα που φοράω και για αυτό το βαρύ έμβλημα.»