Super League: Οι αριθμοί της 19ης αγωνιστικής

Οι αριθμοί της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Super League: Οι αριθμοί της 19ης αγωνιστικής

Η Λαμία σημείωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Super League τέσσερα τέρματα σε μια αναμέτρηση.

Η νίκη επί της Κηφισιάς ήταν η ευρύτερή της, αφού σημείωσε περισσότερα τέρματα από τις άλλες τρεις νίκες της ιστορίας της στην κατηγορία με 3-0. Στο ενεργητικό της έχει ακόμη τρεις νίκες με 3-1 και μια με 3-2.

Στο 100ο του παιχνίδι με τα χρώματα του Άρη συμμετείχε την Κυριακή (21/1) το βράδυ ο Λίντσεϊ Ρόουζ. Ο Γάλλος αμυντικός που αγωνίστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2019 στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, είχε κάνει την πρώτη του συμμετοχή με του Κίτρινους στην αναμέτρηση Ξάνθη – Άρης 0-1 στις 30 Ιανουαρίου 2019. Εκείνη τη σεζόν πρόλαβε να αγωνιστεί σε 13 αναμετρήσεις πρωταθλήματος και να σημειώσει 2 γκολ. Το 2019-20 έκανε την πιο γεμάτη σεζόν του, με 44 συμμετοχές και τρία γκολ, ενώ το 2020-21 μετά από 39 συμμετοχές και 2 γκολ αποχώρησε από τον Άρη.

Τώρα, στην επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη έκανε τέσσερις συμμετοχές, με τις οποίες συμπλήρωσαν το παζλ των 100 αγώνων του με τους Κίτρινους. Οι 84 συμμετοχές του είναι για το πρωτάθλημα της Super League, όπου έχει και 7 τέρματα, ενώ μετράει 11 ματς στο Κύπελλο Ελλάδος και 5 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα 100 επαγγελματικά παιχνίδια στην καριέρα του έφτασε ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης στην αναμέτρηση του Σαββάτου (20/1) ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό. Ο αμυντικός της ομάδας του Αγρινίου αγωνίστηκε για 14η φορά αυτή τη σεζόν, με 13 ματς για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο Ελλάδος.

Η πρώτη του συμμετοχή ήταν με τα χρώματα του Παναθηναϊκού στις 16 Σεπτεμβρίου 2018, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ, όπου οοι Πράσινοι επικράτησαν με 3-1. Στο δεύτερο μόλις παιχνίδι του, στο Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 3-0 κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Οι 67 παρουσίες του είναι με τα χρώματα του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον οποίο έχει σημειώσει τέσσερα γκολ. Με τα χρώματα του Παναιτωλικού έχει 23 συμμετοχές και ένα γκολ.

Η προηγούμενη φορά που η ΑΕΚ σημείωσε πέντε τέρματα μακριά από την έδρα της ήταν στις 8 Μαρτίου 2009, όταν επικράτησε με 5-1 του Πανσερραϊκού με τους Μπλάνκο και Τζιμπούρ να σημειώνουν από δύο γκολ και το πέμπτο ήρθε από τα πόδια του Σκόκο.

Το ρεκόρ του Νταμίρ Κάναντι, με το αήττητο των δέκα αναμετρήσεων του στο ξεκίνημα του στον πάγκο του Ατρομήτου παρέμεινε και ο Σάσα Ίλιτς το ισοφάρισε, αλλά δεν μπόρεσε να το διευρύνει. Και οι δύο προπονητές είχαν ξεκινήσει με πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες σε αυτές τις δέκα αναμετρήσεις. Ο Νταμίρ Κάναντι είχε ηττηθεί με 2-1 στο 11ο παιχνίδι στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.

Πηγή: slgr.gr