Ολυμπιακός: Παίκτες σαν τον Ζέλσον Μαρτίνς ανεβάζουν το επίπεδο

Ο Ολυμπιακός κέρδισε χρόνο και ψυχολογία με τη νίκη επί του Άρη, είχε σωστό πλάνο και περιμένει καλύτερες μέρες. Ο Ζέλσον Μαρτίνς είναι ξεκάθαρα η ποιοτική προσθήκη που αλλάζει επίπεδο σε μια ομάδα, σε ουσία και θέαμα.

Ολυμπιακός: Παίκτες σαν τον Ζέλσον Μαρτίνς ανεβάζουν το επίπεδο

Το καλό θα ήταν να είχε ο Ολυμπιακός πάλι παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα κι ας έπρεπε να κάνει άλλη διαχείριση, διότι θα ήταν μέσα στο Κύπελλο. Το καλό είναι ότι υπάρχει χρόνος για τον προπονητή και τους παίκτες να δουλέψουν καλά, να εμφανιστούν με σοβαρότητα και φρεσκάδα απέναντι στον ΠΑΣ (κανένα ματς δεν είναι πια ανάξιο προσοχής και όλα αποτελούν ευκαιρία βελτίωσης) και να προετοιμαστούν για την επόμενη μεγάλη μάχη απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Η παρουσία του Ζέλσον Μαρτίνς και ο τρόπος που αγωνίστηκε ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη αποχή από τη δράση και φανερά ανέτοιμος, έδειξαν ξανά ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται να έχει τέτοιου είδους ποιοτικούς άσους στο ρόστερ του. Παίκτες που κάνουν τη διαφορά, οδηγούν σε νίκες, σε τίτλους και προκαλούν στον κόσμο την λαχτάρα για ένα ματς της ομάδας. Όχι μόνο γιατί είναι η ομάδα τους, αλλά γιατί ξέρουν ότι θα έχουν να απολαύσουν.

Ο Ολυμπιακός έχει τέτοιους ποδοσφαιριστές. Τον Φορτούνη, τον Ποντένσε κατά κύριο λόγο. Έχει κι άλλους που κάνουν επίσης σοβαρή δουλειά, αναγκαία σε σοβαρή ομάδα. Ο Ροντινέι, ο Μασούρας, ο Έσε και άλλοι. Πάντα είχε και πάντα θα έχει, όμως η σημασία να βλέπεις ξεχωριστούς παίκτες σε μια ομάδα επιπέδου είναι πάντοτε ιδιαίτερη και ανεβάζει το επίπεδο. Κι ο Ζέλσον είναι ένας τέτοιος παίκτης, με απαραίτητη την προσπάθεια από τον ίδιο για να μπορεί να παίζει έτσι για 90 και όχι για 45 λεπτά. Και τη διαχείριση φυσικά από τον προπονητή και το επιτελείο.

Η ένταξη των υπόλοιπων νέων παικτών μπορούν και πρέπει να κάνουν πιο δυνατό τον Ολυμπιακό, όπως και η σταθερότητα στην απόδοση ατόμων και συνόλου. Διότι πέραν από τον Ζέλσον, το τούρμπο Ροντινέι, τη δουλειά των χαφ και ό,τι καλό παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο Χαριλάου, τα σημαντικότερα ήταν ότι έβγαλε δημιουργικές συνεργασίες και είχε ανασταλτική αποτελεσματικότητα. Σε αυτούς τους τομείς το συγκεκριμένο παιχνίδι θα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία και όχι παρένθεση.

Η σεζόν έχει πολύ δρόμο κι ο Ολυμπιακός καλείται να τον διαβεί με τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια και τα λιγότερα δυνατά λάθη. Απ όλους.