Ολυμπιακός: Ο Ζέλσον Μαρτίνς δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν

Ο Ζέλσον Μαρτίνς άφησε τη σφραγίδα του στο «Κλ. Βικελίδης» και σίγουρα η παρουσία του ήταν το μεγαλύτερο κέρδος, ξέχωρα από τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Ο Ζέλσον Μαρτίνς δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σημαντική νίκη επί του Άρη στο Χαριλάου. Όχι μόνο σε βαθμολογικό επίπεδο, αλλά και ψυχολογικό. Χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο μία τέτοια νίκη, γιατί φέτος το μοναδικό «μεγάλο» ματς που είχε κερδίσει ήταν με τον Άρη στο Καραϊσκάκη. Στα υπόλοιπα, δικαίως ή αδίκως, έφευγε είτε με ισοπαλίες, είτε με ήττες με τελευταίο «κρούσμα» τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο.

Ως νίκη λοιπόν ήταν σημαντική για το γεγονός ότι απέναντί του είχε έναν Άρη που είχε κερδίσει ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ενώ ερχόταν με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο.

Από εκεί και πέρα, αν πρέπει να σταθούμε κάπου σίγουρα είναι ο Ροντινέι που έκανε ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο. Όμως, τον Ροντινέι τον γνωρίζουμε ποιος είναι και τι μπορεί να προσφέρει. Ο Ολυμπιακός μετά από την αποχώρηση του Ομάρ Ελαμπντελαουί βρήκε επιτέλους ένα δεξί μπακ στο οποίο θα στηριχθεί, με τις όποιες αδυναμίες μπορεί να έχει.

Δεν είναι όμως η στιγμή για να ασχοληθούμε ξανά με τον Βραζιλιάνο. Εκείνος που άφησε τη σφραγίδα του είναι ο Ζέλσον Μαρτίνς. Όχι γιατί συμμετείχε σε κάποιο από τα γκολ του Ολυμπιακού, αλλά για την αύρα που έβγαζε στο χορτάρι και το γεγονός ότι μας υπενθύμισε τι ακριβώς σημαίνει εξτρέμ.

Τον ξέραμε φυσικά τον Πορτογάλο. Δεν μας συστήθηκε ξαφνικά στο «Κλ. Βικελίδης». Γνωρίζαμε τις ικανότητές του. Εκείνο που δεν γνωρίζαμε είναι την κατάστασή του και κατά πόσο θα είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα.

Ο Ζέλσον λοιπόν αν και είναι φανερά ανέτοιμος έδειξε κόντρα στον Άρη, ότι ακόμα και τώρα που βρίσκεται στο 60% (και αν…), είναι ένας εξτρέμ που αποτελεί τον ορισμό της πολυτέλειας για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ταχύτατος, εκρηκτικός, φοβερός στο ένας εναντίον ενός. Όσο περνούσε η ώρα είναι λογικό να ξέμενε από δυνάμεις, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου έδειξε όλα όσα γνωρίζαμε ως προς την ποιότητά του.

Ο Ζέλσον δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν ως ποδοσφαιρική αξία. Εκείνο που έχει σημασία για εκείνον είναι να παίρνει χρόνο συμμετοχής και να ανεβάζει ρυθμό από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Προσωπικά θεωρούμε ότι το πιο σημαντικό είναι ότι δείχνει πως ήρθε με την καρδιά του και όχι με το ζόρι. Αν το μυαλό του είναι στο χορτάρι και είναι αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι Πειραιώτες πέτυχαν διάνα. Και το λέμε αυτό, γιατί και άλλους ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας είδαμε στην Ελλάδα, αλλά έφυγαν… νύχτα. Σε πρώτη φάση ο Ζέλσον αφήνει υποσχέσεις. Πολλές υποσχέσεις… Και κυρίως βγάζει διάθεση να παίξει για τον Ολυμπιακό, όχι απλώς να παίξει στον Ολυμπιακό.