Άρης-Ολυμπιακός 1-2: Διπλό «χρυσάφι» στην Θεσσαλονίκη

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του Άρη πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Ναβάρο (17’), Ροντινέι (21’) με πέναλτι και Κίνι (90+1) με αυτογκόλ οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Άρης-Ολυμπιακός 1-2: Διπλό «χρυσάφι» στην Θεσσαλονίκη

Μία μεγάλη νίκη που θα του έδινε ώθηση έψαχνε ο Ολυμπιακός και μάλιστα αυτό που ήθελε ήταν να την πάρει με πειστικό τρόπο. Η ομάδα του Πειραιά την έκανε αυτή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επικρατώντας του Άρη με σκορ 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 17’ με τον Ναβάρο και στο 21’ ο Ροντινέι με πέναλτι έκανε το 0-2, ενώ οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ του Κίνι. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο απέναντι σε έναν Άρη που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Η ομάδα του Πειραιά θα μπορούσε να έχει σκοράρει κι άλλη φορά στο πρώτο μέρος, αλλά εκείνο το διάστημα δεν απειλήθηκε. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός περισσότερο… έσβησε το ματς παρά έψαξε τρίτο τέρμα. Τελικά ο Άρης μείωσε στις καθυστερήσεις, αλλά και πάλι δεν δυσκόλεψε τη ζωή των Πειραιωτών που πήραν το πολύτιμο διπλό.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος προπονητής χρησιμοποίησε στη μεσαία γραμμή τους Έσε, Αλεξανδρόπουλο και Καρβάλιο, ενώ στην επίθεση έπαιξε με Μασούρα, Ζέλσον στα άκρα και τον Ναβάρο στην κορυφή. Από την άλλη πλευρά ο Άκης Μάντζιος έπαιξε με Βερστράτε και Νταρίντας στη μεσαία γραμμή και Πάρντο, Παναγίδη, Σουλεϊμάνοφ πίσω από τον Μορόν, ενώ για το τέρμα ξεκίνησε τον Χουτεσιώτη.

Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα δευτερόλεπτα έδειξε τις διαθέσεις του να πιέσει ψηλά και να μην επιτρέψει στον Άρη να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Πήρε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα. Ο Ροντινέι έδειξε να βρίσκεται σε τρομερή βραδιά και να μη φαίνεται πως πριν τέσσερις ημέρες είχε παίξει 120 λεπτά. Ο Βραζιλιάνος… όργωνε τη δεξιά πλευρά με τους παίκτες του Άρη να μην μπορούν να τον φρενάρουν.

Στο 17’ ο Ροντινέι έβγαλε τη σέντρα, ο Ναβάρο εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Χουτεσιώτη και έκανε το 0-1, ενώ στο 21’ ο Ροντινέι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Ναβάρο από τον Φαμπιάνο. Ο Ολυμπιακός ζευγάρωσε πολύ γρήγορα τα γκολ του και πήρε σαφέστατο προβάδισμα έναντι του Άρη. Στην εικόνα του αγώνα, όμως, δεν άλλαξε κάτι παρά το 2-0. Ο Άρης περίμενε στο μισό γήπεδο και ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο. Η ομάδα του Καρβαλιάλ ανακτούσε αμέσως τη μπάλα όταν την έχανε, ενώ πίεζε και πολύ σωστά περιορίζοντας έτσι τους Θεσσαλονικείς σε έναν παθητικό ρόλο.

Το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού όπως διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά. Ο Άρης στα πρώτα 45 λεπτά δεν έδειξε να έχει τη δυνατότητα να απειλήσει τον Πασχαλάκη, ενώ η εικόνα του ήταν ανάλογη και στην επανάληψη. Προσπάθησε λίγο στο ξεκίνημα του β’ μέρους να γίνει επικίνδυνος, αλλά μέχρι εκεί.

Από το 60’ και μετά ο έλεγχος του αγώνα πέρασε στον Ολυμπιακό που φρόντισε να ρίξει τον ρυθμό. Η ομάδα του Πειραιά δεν είχε λόγο να βγάλει την ίδια ένταση στο δεύτερο μέρος. Ο αντίπαλος, άλλωστε δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει και να βάλει σε μπελάδες τους Πειραιώτες. Έτσι ο ρυθμός του έπεσε αρκετά. Οι προπονητές των δύο ομάδων προχώρησαν σε αλλαγές να φρεσκάρουν τις ενδεκάδες τους, αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν άλλαξε κάτι. Όλα αυτά μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης όταν και ο Άρης βγήκε στην επίθεση και πίεσε την ομάδα του Πειραιά. Χωρίς να χάνει φάσεις η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε φτάσει πιο κοντά από ποτέ στην περιοχή του Πασχαλάκη. Κάπως έτσι στο 90+1 από ένα γύρισμα του Νταρίντα από αριστερά, ο Κίνι άθελα του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για να γίνει το 1-2, το οποίο έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύργμα.

Μικρογραφία

Άρης-Ολυμπιακός 1-2

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Χάνσεν Μόρτεν Κρογκ (Δανίας)

Σκόρερ: 17’ Ναβάρο, 21’ πεν. Ροντινέι, 90+1 αυτ. Κίνι

Κίτρινες: 20’ Φαμπιάνο, 37’ Ρόουζ, 78’ Αλεξανδρόπουλος, 90+3 Ροντινέι

Συνθέσεις

ΑΡΗΣ: Χουτεσιώτης – Οντουμπάτζο (66’ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φεράρι – Βερστράτε, Νταρίντα – Πάρντο (56’ Ζαμόρα), Παναγίδης (75’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (56’ Σαβέριο) – Μορόν (66’ Γκαρθία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη (85’ Μπιανκόν), Κίνι – Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Καρβάλιο – Μασούρας, Μαρτίνς (64’ Ποντένσε), Ναβάρο (85’ Φορτούνης).