ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-0: Θυμήθηκε τρίποντο!

Χαμόγελο νίκης για τον ΟΦΗ για πρώτη φορά στη θητεία του Πεπε Μελ. 1-0 τον Παναιτωλικό με πέναλτι του Φελίπε Λουίζ (28'). 

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-0: Θυμήθηκε τρίποντο!

Πρώτη νίκη για τον ΟΦΗ στη θητεία του Πεπε Μελ και πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα από τις αρχές Οκτωβρίου. Επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού χάρη σε πέναλτι του Φελίπε Λουίζ και πήρε βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα, ενώ οι Αγρινιώτες έμειναν χαμηλά στον πίνακα παρά την προσπάθειά τους για να πάρουν έστω το βαθμό. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν μέσα στο μήνα άλλες δύο φορές για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΟΦΗ και είχε ευκαιρίες με τον Σενγκέλια στο 4' και τον Καρέλη στο 9'. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο με μεγάλη κατοχή μπάλας και βρήκαν το γκολ τελικά με πέναλτι (χέρι του Μπρ. Ντουάρτε σε προσπάθεια του Θοράρινσον μετά από μπαλιά του Τοράλ). Στο 28' ο Λουίζ Φελίπε ξεγέλασε τον Καπίνο για το 1-0. Ο ΟΦΗ διατήρησε τα ηνία και δεν κινδύνευσε, ενώ είχε στιγμές με Γκλάζερ και Φελίπε για ένα δεύτερο τέρμα μέχρι την ανάπαυλα.

Mε αναγκαστική αλλαγή γκολκίπερ άρχισε ο ΟΦΗ στο β' μέρος λόγω τραυματισμού του Μπάουμαν στον προσαγωγό, ενώ ο Παναιτωλικός με τον Φρεντ Ντουάρτε ήταν πιο κινητικός επιθετικά. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 48' με τον Μπρούνο Ντουάρτε και στο 55' με τον Λιάβα, ενώ ο ΟΦΗ είχε ευκαιρία στο 60' με τον Φελίπε (τον πρόλαβε ο Μαλής). Οι δύο προπονητές επιχείρησαν με αλλαγές να φρεσκάρουν τις ομάδες τους, ενώ ο Τοράλ αποχώρησε και αυτός με πρόβλημα. Ο Παναιτωλικός με πρωταγωνιστή τον Χουάνπι που είχε καλό σουτ λίγο άουτ στο 80' προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε με τον Σωτηρίου να κάνει καλή επέμβαση στις καθυστερήσεις σε προσπάθεια του Μπουζούκη.

Μικρογραφία

ΟΦΗ -Παναιτωλικός 1-0

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Σκόρερ: 28' Φελίπε (πεν) 1-0

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 48' Μεγιάδο, 90'+1' Σωτηρίου - 25' Μπρ. Ντουάρτε, 39' Λιάβας, 67' Μαλής, 86' Φ. Ντουάρτε

Συνθέσεις

ΟΦΗ: Μπάουμαν (46' λ.τ. Σωτηρίου), Λάρσον, Βούρος, Μπρεσάν, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Μπάκου (58' Μοσκέρα), Τοράλ (66' Νέιρα), Αμπάντα (58' Αποστολάκης), Λουίζ Φελίπε (83' Ντίκο)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Μαυρίας, Μαλής, Λιάβας, Μπ. Ντουάρτε (75' Μπακάκης), Τορεχόν, Πέρες (85' Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (46' Φ. Ντουάρτε), Χουάνπι, Καρέλης (65' Ζοάο Πέδρο), Σενγκέλια (66' Μπουζούκης)