Γιατί όλοι βλέπουν σαν «τελικό» τα ματς με Ολυμπιακό κάθε Κυριακή!

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τύχει φέτος σε κάθε ματς πρωταθλήματος να αντιμετωπίζουν ομάδες που τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές έχουν ηττηθεί από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Γιατί όλοι βλέπουν σαν «τελικό» τα ματς με Ολυμπιακό κάθε Κυριακή!

Αρχικά ήταν ο Αστέρας Τρίπολης. Εν συνεχεία ο Πανιώνιος. Αργότερα ο ΟΦΗ. Και τώρα ο Απόλλων Σμύρνης. Όλες αυτές οι ομάδες είχαν ένα κοινό στοιχείο όταν αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό. Όλες τους κουβαλούσαν πίσω τους δύο κολλητές ήττες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ...

Ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί φέτος στη συγκυρία να ακολουθεί το πρόγραμμα της ΑΕΚ. Μιας ΑΕΚ που με τη σειρά της ακολουθεί το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ! Τα έφερε έτσι η μοίρα και κάθε ματς για τους «ερυθρόλευκους» αποτελεί κατά κάποιο τρόπο «τελικό» για τους αντιπάλους του, που κάνουν τα πάντα για να μην γνωρίσουν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους.

Όλως τυχαίως σε αυτά τα παιχνίδια είδαμε και τις τέσσερις ομάδες που προαναφέραμε, να βγάζουν την ψυχή στους Πειραιώτες. Ο Αστέρας, ο Πανιώνιος και ο Απόλλων λύγισαν με γκολ στο φινάλε. Από τον ΟΦΗ οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν έχοντας ένα ανύπαρκτο πρώτο ημίχρονο.

Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτό το σκηνικό εώς το τέλος του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να μάθει να ζει με το γεγονός ότι οι αντίπαλοί του, εφόσον συνεχιστεί το ίδιο έργο και χάνουν από τους δύο «Δικεφάλους», θα βλέπουν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ως μία καλή ευκαιρία για να κάνουν το δικό τους «restart».

Αυτή είναι η πραγματικότητα... Και το λέμε αυτό, γιατί ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον Άρη, ο οποίος προέρχεται από δύο ήττες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και θέλει με τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Οπότε, θα έχει ένα έξτρα κίνητρο για να κόψει βαθμούς από τους Πειραιώτες. Ένα κίνητρο που δεν θα αφορά μόνο το θέμα του γοήτρου και του πρεστίζ (με τον Ολυμπιακό παίζουν άλλωστε οι Θεσσαλονικείς), αλλά και το βαθμολογικό κομμάτι...