Σμιντ: «Φανταστικός ο Τσικίνιο, δεν χαίρομαι που έφυγε, αλλά ήθελε να παίζει περισσότερο»

Ο προπονητής της Μπενφίκα, Ρότζερ Σμιντ μίλησε για την μεταγραφή του Τσικίνιο στον Ολυμπιακό.

Σμιντ: «Φανταστικός ο Τσικίνιο, δεν χαίρομαι που έφυγε, αλλά ήθελε να παίζει περισσότερο»

Ο Τσικίνιο αναμένεται να υπογράψει άμεσα στον Ολυμπιακό, και ο πρώην -πλέον- προπονητής του στην Μπενφίκα, Ρότζερ Σμιντ, αναφέρθηκε στην αποχώρησή του.

«Τσικίνιο και Γκονσάλο Κέδες; Είναι διαφορετικές καταστάσεις και, φυσικά, όταν οι παίκτες δεν είναι ευχαριστημένοι στον σύλλογο, δεν έχουν πολύ χρόνο παιχνιδιού, θέλουν να φύγουν από τον σύλλογο και είμαστε σε μια κατάσταση που πρέπει να το επιτρέψουμε. Για να είμαι ειλικρινής, δεν χαίρομαι που έφυγαν, γιατί μου αρέσουν και οι δύο», είπε.

«Ο Τσικίνιο ήταν πολύ καλός την περασμένη σεζόν, όταν τον χρειαζόμασταν, ήταν φανταστικός στο δεύτερο μέρος της σεζόν. Ο Γκονσάλο το ίδιο, είχε πολλά προβλήματα, αλλά πάντα πάλευε για να επιστρέψει και να βοηθήσει την ομάδα. Αλλά αυτή τη σεζόν, το ότι έφτασε αργά στην ομάδα και τραυματίστηκε, δεν μπορούσα να του δώσω πολλά λεπτά παιχνιδιού, γιατί υπήρχαν και παίκτες με ρυθμό και είχαν πλεονέκτημα», συνέχισε.

«Αυτοί οι ποιοτικοί παίκτες θέλουν μια άλλη κατάσταση σε άλλο σύλλογο και συμφωνήσαμε, γιατί προετοιμαστήκαμε να το αντισταθμίσουμε. Εύχομαι σε αυτούς και στον Νταβίντ (Γιούρασεκ) καλή τύχη στα νέα τους κλαμπ. Είναι σπουδαίοι παίκτες, παρόλο που δεν τους έδωσα πολλά λεπτά», κατέληξε.