Θέλει αποφάσεις που θα προκαλέσουν σεισμό

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πατήσει πάνω σε μία ποδοσφαιρική λογική. Θέλησε να διορθώσει τα λάθη της προηγούμενης σεζόν και γι' αυτό προχώρησε στην πρόσληψη του Κορδόν και στη συνέχεια του Μαρτίνεθ.

Θέλει αποφάσεις που θα προκαλέσουν σεισμό

Έγινε μία προσπάθεια η ομάδα του Πειραιά να σεβαστεί τους κανόνες του αθλήματος, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ, με τους δύο Ισπανούς να αποτελούν παρελθόν. Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλες αστοχίες στις μεταγραφές, αλλά αυτό δεν συνέβη μόνο φέτος, έγινε και πέρσι όταν έφτασε στο σημείο τον Σεπτέμβριο να διώχνει παίκτες που είχε πάρει το καλοκαίρι. Την τελευταία διετία έχουν συμβεί τρομερά πράγματα στην ομάδα του Πειραιά, αλλά ακόμα και αυτό μπορεί να γίνει στον αθλητισμό. Αστοχίες μπορεί να υπάρξουν και στον αθλητισμό δεν έχει κάνει κανένας συμβόλαιο με την επιτυχία.

Το θέμα είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση, τα λάθη και τα μπαλώματα για να διορθωθούν τα λάθη έχουν φέρει αυτήν τη στιγμή την ομάδα του Πειραιά σε μία δύσκολη θέση. Για να ακριβολογούμε, σε μία ιστορικά δύσκολη θέση. Είναι πιο ορατός από ποτέ ο κίνδυνος η ομάδα του Πειραιά την επόμενη σεζόν να μην παίζει στην Ευρώπη. Και αν κάτι τέτοιο συμβεί, γίνεται κατανοητό πως θα είναι καταστροφικό για ένα κλαμπ που την τελευταία διετία έχει κάνει ΑΜΚ 25 εκατ. ευρώ!

Το μεγαλύτερο στοίχημα για την τεχνική ηγεσία και για όσους εργάζονται ακόμα στον Ολυμπιακό είναι να μπορέσουν να κρατήσουν σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές προκειμένου να ανταποκριθούν στα ματς που απομένουν, να έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία στην Ευρώπη και να διεκδικήσουν τον τίτλο και μία θέση στην πρώτη τριάδα. Από κει και πέρα η φάση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός επιβάλλει γενναίες αποφάσεις από τη διοίκηση. Είναι ξεκάθαρο πως το πρόβλημα της ομάδας δεν είναι μόνο αγωνιστικό. Θέλει μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, θέλει νέα πρόσωπα σε διοικητικά πόστα, θέλει ανθρώπους που θα δουλέψουν για το καλό του κλαμπ και όχι της τσέπης τους. Τώρα πρέπει να αποφασίσουν στον Ολυμπιακό τι ακριβώς ζητούν και τι επιδιώκουν για το μέλλον. Προτιμούν να έχουν μία ομάδα από την οποία θα περνάνε καραβιές παικτών ή ένα σύνολο που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, θα έχει υγεία και θα το χαίρεται ο κόσμος; Όλα αυτά, όμως, απαιτούν και σημαντικές αποφάσεις που θα προκαλέσουν σεισμό. Και το θέμα για τους «ερυθρόλευκους» δεν είναι μόνο στον Ρέντη. Ξεκινάει από την πλατεία Αλεξάνδρας, καταλήγει στον Ρέντη και το βλέπουν όλοι στο χορτάρι.