ΑΕΚ- Παναθηναϊκός 2-2: «Θρίλερ» χωρίς νικητή!

Ο Λιβάι Γκαρσία ισοφάρισε στις καθυστερήσεις τον Παναθηναϊκό σε 2-2 σε ένα ντέρμπι με απίστευτο σασπένς, ανατροπές, αδιανόητες ευκαιρίες και φάσεις που δεν χάνονταν.

ΑΕΚ- Παναθηναϊκός 2-2: «Θρίλερ» χωρίς νικητή!

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής με τον Λιβάι Γκαρσία να φέρνει στα ίσια το παιχνίδι στις καθυστερήσεις και τους «πράσινους» να φεύγουν στεναχωρημένοι που δεν πήραν το διπλό.

Πλέον το «τριφύλλι» συγκατοικεί με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ακολουθούν ΑΕΚ και Ολυμπιακός με το πρωτάθλημα να παίρνει νέα, ενδιαφέρουσα μορφή.

Ο Σιμάνσκι «διάβασε» καλύτερα στο 24’ την διάταξη αυτή της άμυνας του Παναθηναϊκού, έβγαλε ωραία μπαλιά στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έφυγε αμαρκάριστος, έφτασε απέναντι στον Λοντίγκιν και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Λίγο αργότερα στο 31’ όμως ο Γκατσίνοβιτς έκανε λάθος, καθώς φοβήθηκε μην χάσει τη μπάλα και τη χτύπησε με το χέρι δίνοντας φάουλ στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» από εκτέλεση του Μπερνάρ, έφεραν την μπάλα αριστερά, με τον Χουάνκαρ να κάνει «γλυκιά» σέντρα και τον Τιν Γεντβάι να νικάει με κεφαλιά τον Στάνκοβιτς ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η πίεση του Παναθηναϊκού πολύ ψηλά προκάλεσεπρόβλημα όμως και στην ανάπτυξη της ΑΕΚ, που έκανε εύκολα λάθη και έδινε επιθέσεις στον αντίπαλό της.

Στο 39’ από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μαντσίνι, ο Γέντβαϊ «τρύπωσε» ξανά, έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα είχε μια ακόμα καλή στιγμή, με τον Ιωαννίδη, να πασάρει κάθετα στον Μαντσίνι, ο Αργεντινός γύρισε παράλληλα στον Βέρμπιτς που ήρθε από πίσω, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο μέρος με πολλά φάουλ, δυνατές μονομαχίες και ελάχιστες φάσεις.

Στο 56’ ο Βέρμπιτς ανατράπηκε από τον Πινέδα μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να μην δίνει πέναλτι, ενώ στο 58’ ο Λιβάι Γκαρσία ξέφυγε πάλι από την άμυνα του Παναθηναϊκού και σκόραρε.

Ωστόσο ο Σιμάνσκι είχε κάνει επιθετικό φάουλ στον Μπερνάρ, το οποίο δεν έδωσε ο Αλ Χακίμ και χρειάστηκε να πάει στο VARγια να δει τη φάση και να ακυρώσει το γκολ.

Στο 66’ ο Παναθηναϊκός μπήκε στη… θέση του οδηγού με τον Αράο να πλασάρει μετά την κεφαλιά πάσα του Κώτσιρα και η ΑΕΚ έπρεπε να αντιδράσει.

Η ΑΕΚ και... Χίτσκοκ μπήκαν στο ματς

Ο Αλμέιδα πέρασε τους Πισάρο, Ελίασον, Γιόνσον και ο Τερίμ αποφάσισε να παίξει με δύο «κόφτες» (Ζέκα, Κώτσιρα) για να κρατήσει προφανώς την ΑΕΚ μακριά από τον Λοντίγκιν.

Η «Ένωση» προσπαθούσε να αλλάξει τη μοίρα της χάνοντας κάποιες ευκαιρίες έχοντας σχεδόν όλη την ομάδα της κάτω από το κέντρο και τον Παναθηναϊκό να παίζει με τρεις στόπερ.

Στο 92’ ο Λιβάι Γκαρσία σούταρε προς την εστία, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Ζέκα με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι αφού είδε τη φάση στο VAR και ο… παθών ισοφάρισε σε 2-2, ενώ στο 99’ο Αραούχο έχασε τρομερή ευκαιρία να σκοράρει, με τον Βαγιαννίδη να κοντράρει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και τι δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες 2-2.

Μικρογραφία

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2

Γήπεδο: « OPAP Arena»

Διαιτητής: Αλ Χακίμ (Σουηδία)

Σκόρερς: Γκαρσία (24’, 96’) – Γεντβάι (31’), Αράο (66’)

Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς (31’), Κάλενς (52’), Σιμάνσκι (65’)- Μαντσίνι (17’), Ιωαννίδης (85’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Ρότα, Σιμάνσκι (79’ Γιόνσον), Αμραμπατ (79’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (63’ Μάνταλος), Πινέδα (63’ Αραούχο), Τσούμπερ (79’ Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Αράο, Χουάνκαρ (78’ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ (78’ Ζέκα), Μαντσίνι (75’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (86’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (75’ Λημνιός).