Ολυμπιακός: Το ποδόσφαιρο δίνει τις καλύτερες απαντήσεις

Ο Ολυμπιακός είναι ολοφάνερα στο στόχαστρο και αποδείχτηκε ξανά ότι ο μόνος τρόπος να απαντά είναι ο ποδοσφαιρικός. Το παράδειγμα των αρχηγών. 

Ολυμπιακός: Το ποδόσφαιρο δίνει τις καλύτερες απαντήσεις

Σε κάθε παιχνίδι εδώ και καιρό, αλλά ειδικά το τελευταίο διάστημα, ο Ολυμπιακός εξοργίζεται με αποφάσεις διαιτητών και VAR στους αγώνες του. Ελλήνων όπως με την Κηφισιά, ξένων όπως με την ΑΕΚ και πάει λέγοντας. Έχει κάθε λόγο και κάθε δικαίωμα να εξοργίζεται, να αντιδρά, να κάνει αυτό που νομίζει ότι πρέπει να κάνει για να προασπίσει τα συμφέροντά του. Όχι όμως να φεύγει. Αλλά να συνεχίζει.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι αρχηγοί και οι υπόλοιποι, βγήκαν μπροστά στην απόφαση να μην αποχωρήσει η ομάδα επειδή σε κάθε τρίλεπτο γίνονταν φάσεις και αποφάσεις που την έβγαζαν έξω από τα ρούχα της.

Ο Ελ Αραμπί, ο Φορτούνης και οι υπόλοιποι είπαν να μην βγάλουν τα ρούχα τους, αλλά να συνεχίσουν. Και να νικήσουν, έστω κι αν χρειάστηκε να βάλουν πέντε γκολ για να το κάνουν, με δέκα παίκτες. Με συνέπεια ο Ολυμπιακός αντί να τιμωρηθεί και να μείνει εκτός μια και καλή, εξακολουθεί να είναι μέσα στο πρωτάθλημα. Μακριά από την κορυφή, αλλά όχι τόσο πολύ μακριά. Βλέπουμε τι γίνεται στα ντέρμπι και το μπορεί να γίνει στα επόμενα. Ανακατατάξεις. Κι ως αουτσάιντερ έστω, ως θύμα επίθεσης σε κάθε αγώνα του, ο Ολυμπιακός μπορεί να συνεχίσει να παλεύει. Ποιός ξέρει τι μπορεί να φέρει το φινάλε μιας σεζόν γεμάτης προβλήματα, όπως και η προηγούμενη.

Εάν ο Ολυμπιακός ενισχυθεί κι άλλο και κυρίως συνεχίσει να προσπαθεί όπως κάνει μετά το κάζο της Λαμίας, κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει. Ακόμη και όσοι το επιχειρούν με αθέμιτο τρόπο, ενίοτε και εξοργιστικό.

* Ο Ελ Αραμπί όσο παίζει, στα 37, στα 47, στα 57... θα βάζει γκολ. Μέχρι να αποφασίσει να σταματήσει να παίζει, θα πρέπει να... παίζει. Για το καλό της ομάδας όπως ξανά αποδείχτηκε.