Χρειάζεται σερί παντού!

Δεν είναι μόνο επιθετικό το πρόβλημα του Ολυμπιακού. Χρειάζεται μεγαλύτερα «λευκά» σερί και στην άμυνα από όσα έχει κάνει φέτος.

Χρειάζεται σερί παντού!

Είναι ένα σοβαρό θέμα για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι μετά το 2-1 επί του Αστέρα πριν από 1,5 μήνα, έχει δώσει μια σειρά 9 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, στους οποίους έχει σκοράρει πάνω από μία φορά μόνο στην αναμέτρηση του Λουξεμβούργου με την Ντουντελάνζ. Έχει βάλει ένα γκολ με ΑΕΚ, Μίλαν, Απόλλωνα, Πανιώνιο και Λεβαδειακό (Κύπελλο) και κανένα με Μπέτις, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ. Είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται πλέον άμεσα να λυθεί, τόσο στην παραγωγή όσο κυρίως στην αποτελεσματικότητα, διότι με ένα ή κανένα γκολ χάνονται βαθμοί και μένει η ομάδα πίσω σε κάθε στόχο της.

Ένα άλλο πρόβλημα προς επίλυση είναι και το αμυντικό, σε ό,τι αφορά τα τέρματα που δέχεται ο Ολυμπιακός στη φετινή σεζόν. Τα οποία δεν είναι πολλά (μόνο τα τρία από τη Μίλαν ήταν ένας αριθμός που ξέφυγε από το συνηθισμένο μηδέν ή ένα), αλλά οι Πειραιώτες πρέπει να βρουν ένα τρόπο να αυξήσουν το σερί των αγώνων τους που τελειώνουν δίχως δικό τους παθητικό. Κάνουμε αυτή την επισήμανση με αφορμή τα δύο διαδοχικά ματς, με Ντουντελάνζ και Απόλλωνα, στα οποία ο Σα δεν δέχτηκε γκολ. Διότι και ο ίδιος όταν χρειάστηκε ήταν προσεκτικός, αλλά και η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας λειτούργησε σωστά και δεν επέτρεψε στους αντίπαλους να σκοράρουν.

Στη φετινή περίοδο ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει άλλη μία φορά να κάνει μια σειρά αγώνων χωρίς να δεχτεί τέρμα. Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τον Ανδρέα Γιαννιώτη και τους συμπαίκτες του να κρατούν το «μηδέν» στα παιχνίδια με Μπέτις (20/9) και Πανιώνιο (24/9), ενώ ο Ζοσέ Σα ήταν γκολκίπερ στο 1-0 με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο, στις 27/9. Αυτή η εβδομάδα ήταν η μοναδική στην οποία ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε τέρμα σε τρία σερί ματς. Στις υπόλοιπες περιόδους από την αρχή της σεζόν οι αντίπαλοι σκόραραν. Η Λουκέρνη στην Ελβετία, η Μπέρνλι εντός και εκτός, ο Αστέρας, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, η Μίλαν στον όμιλο του Γιουρόπα.

Κι είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό μέχρι να βρει τις λύσεις για την επιθετική αφλογιστία του, να έχει μια άμυνα απόλυτης εμπιστοσύνης που θα κάνει μαζεμένα παιχνίδια χωρίς ο αντίπαλος να καταφέρει να της βάλει γκολ. Το σερί με Ντουντελάνζ, Απόλλωνα πρέπει να έχει συνέχεια στην Πάτρα, αλλά κυρίως στα τρία ματς που ακολουθούν μέχρι τη διακοπή, με Άρη, Ντουντελάνζ και Παναθηναϊκό.