Και να χαρείς, και να προβληματιστείς!

Προφανώς και το τρίποντο επί του Απόλλωνα, έστω και στο 90', αφήνει ικανοποιημένο τον Μαρτίνς. Ο Βούκοβιτς όμως είπε ότι «δεν ήμασταν πεινασμένοι στο πρώτο ημίχρονο», μία ατάκα που θα πρέπει να προβληματίσει τον Πορτογάλο...

Και να χαρείς, και να προβληματιστείς!

Το «ΦΩΣ» στον βασικό του τίτλο τα λέει όλα: «Ψυχώ Νο3». Αυτό μας ήρθε στο μυαλό μετά το τέλος του χθεσινού 1-0 του Ολυμπιακού επί του Απόλλωνα. Οι «ερυθρόλευκοι» εξελίσσονται σε ψυχοβγάλτες. Ας θυμηθούμε τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα μετά τη διακοπή του Σεπτεμβρίου.

Κέρδισε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη με γκολ του Νάτχο στο 92'. Επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη με γκολ του Χασάν στο 92'. Νίκησε τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 με γκολ του Μάνου στο 90'.

«Γρονθοκοπούσε» τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και έχασε από ένα απίστευτο αυτογκόλ του Βούκοβιτς με 0-1. Κρατούσε τη νίκη στα χέρια του με την ΑΕΚ εώς το φινάλε και αρχικά ήρθε το γκολ της ισοφάρισης του Μπακασέτα και ακολούθησε το... άχαστο του Φετφατζίδη. Στο «Γεντί Κουλέ» δεν εμφανίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 και δεν κατάφερε να ισοφαρίσει με τους «ερυθρόλευκους» να διαμαρτύρονται ορθώς για τη φάση – πέναλτι του Ποτουρίδη στα τελειώματα.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έχει πάρει τρεις νίκες στο πρωτάθλημα με την ψυχή στο στόμα στις καθυστερήσεις. Κι αν για τα ματς με τον Αστέρα και τον Πανιώνιο μπορεί να υπάρχει μία τρόπον τινά εξήγηση και δικαιολογία, το χθεσινό με τον Απόλλωνα δεν χωράει και πολλά περιθώρια για δικαιολογίες.

ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΗ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΑΛΛΑ...

Σίγουρα ο Ζαχαριάδης δεν στάθηκε στο ύψος του. Για τον α' βοηθό Χριστάκογλου τι να πρωτοπείς... Τρεις φάσεις του παρουσιάστηκαν μπροστά στα μάτια του και ισάριθμες φορές τα έκανε μούσκεμα, υποδεικνύοντας και τις τρεις φορές λανθασμένα οφσάιντ τους Φορτούνη, Λάζαρο και Ναδάλες.

Ο Μαρτίνς έκανε λόγο για τη διαιτησία στο τέλος του ματς και μίλησε για διαφορετική συμπεριφορά προς τους ποδοσφαιριστές του σε σχέση ακόμη και με τους παίκτες του Απόλλωνα. Πράγματι, είναι περίεργο το πώς μια ομάδα που αμύνεται συνεχώς να κάνει λιγότερα φάουλ από αυτή που είναι μονίμως σε κατάσταση επίθεσης.

Υπάρχει όμως ένα «αλλά» σε όλο αυτό το σκηνικό που εκτυλίχθηκε χθες στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Με όλο τον σεβασμό που τρέφουμε στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», οι Πειραιώτες φιλοξένησαν την ομάδα που έχει... μηδέν βαθμούς μετά από 8 αγωνιστικές και έδειχνε εξ αρχής στο σκάουτινγκ που έγινε, ότι επρόκειτο για μία ομάδα που έχει σοβαρότατο επιθετικό πρόβλημα.

Κατά συνέπεια, με «όπλο» της την ανασταλτική λειτουργία θα προσπαθούσε να κόψει βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους». Το δίδυμο Μπουχαλάκης – Καμαρά δεν μπορούσε να βοηθήσει στον βαθμό που μπορούσε στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Καμαρά δεν είναι και ο καλύτερος χαφ του ρόστερ για να δώσει λύσεις επιθετικά. Ο Νάτχο που ήταν π.χ. στον πάγκο και μπήκε στην επανάληψη, έδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνος στον συγκεκριμένο τομέα. Ίσως θα έπρεπε να... ρισκάρει (για τα δεδομένα του Πορτογάλου) με τον Νάτχο από το ξεκίνημα και ας άφηνε τον Καμαρά στον πάγκο.

Επίσης, ο Ναουέλ σε ακόμη ένα ματς ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Ο Φορτούνης με τη σειρά του δεν βρέθηκε στη βραδιά που ήταν στα προηγούμενα ματς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει το μεγαλύτερο βάρος στον - από σπόντα – φορ Λάζαρο και στον Ποντένσε, στους δύο παίκτες που έβγαλαν την περισσότερη ενέργεια από κάθε άλλον στο χορτάρι.

Ο ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Και πάλι όμως, όλα αυτά μπορούν να δικαιολογηθούν γιατί δεν γίνεται π.χ. ο Φορτούνης να παίζει στα... κόκκινα σε όλο το πρωτάθλημα. Θα υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν σε μία όχι τόσο καλή βραδιά, όπως ο Ναουέλ (αν και ο Ισπανός δεν έχει δείξει πολλά πράγματα εώς τώρα, αλλά απαιτείται υπομονή γιατί φαίνεται ότι δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στο νέο του περιβάλλον).

Το ζητούμενο είναι άλλο και το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει τον Μαρτίνς. Είδατε τι είπε ο Βούκοβιτς στις δηλώσεις του; «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πεινασμένοι», τόνισε ο Σέρβος και αμέσως στο μυαλό μας ήρθε το πρώτο τραγικό 45λεπτο με τον ΟΦΗ.

Δεν ήταν τόσο χάλια ο Ολυμπιακός χθες όπως στο “Γεντί Κουλέ”, αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο να ολοκληρώνει ένα ημίχρονο απέναντι στον Απόλλωνα με μία μόνο σοβαρή τελική στο 26'. Η ατάκα “δεν ήμασταν πεινασμένοι” έρχεται μία εβδομάδα μετά τα όσα συνέβησαν στο Ηράκλειο και τα όσα ακολούθησαν με τους εγκλεισμούς στον Ρέντη και τις συζητήσεις μεταξύ των παικτών στο προπονητικό κέντρο.

Ναι μεν ο Μαρτίνς θα πρέπει να χαρεί για το γεγονός ότι οι παίκτες του δεν παρατάνε τα παιχνίδια, όμως, θα πρέπει να προβληματιστεί γιατί πέταξαν στα σκουπίδια για δεύτερη σερί αγωνιστική ένα ημίχρονο. Και φυσικά, δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία, ότι επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει με τις χαμένες τελικές. Τείνει να εξελιχθεί σε δεύτερη φύση του Ολυμπιακού το να σκορπάνε για πλάκα ένα τσουβάλι ευκαιρίες και αυτό – όπως και να το κάνουμε – προκαλεί προβληματισμό.