FIFPRO: Η κροτίδα στον Χουάνκαρ στα τέσσερα πιο σοβαρά επεισόδια της σεζόν

Την κροτίδα στον Χουάνκαρ συμπεριέλαβε η Παγκόσμια Ένωση Παικτών (FIFPRO) στην έκθεσή της με τα τέσσερα πιο σοβαρά επεισόδια σχετικά με την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών τη φετινής σεζόν.

FIFPRO: Η κροτίδα στον Χουάνκαρ στα τέσσερα πιο σοβαρά επεισόδια της σεζόν

Η Παγκόσμια Ένωση Παικτών (FIFPRO) δημοσίευσε σήμερα μία έκθεση 28 σελίδων για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών στα γήπεδα και στα τέσσερα πιο σοβαρά επεισόδια της φετινής περιόδου συμπεριέλαβε και την κροτίδα στον Χουάνκαρ κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

«ΕΛΛΑΔΑ-Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού Χουάν Κάρλος Πέρεθ Λόπεθ (Χουάνκαρ) μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για εξετάσεις μετά το χτύπημα από κροτίδα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό για την ελληνική Superleague, με συνέπεια το παιχνίδι να διακοπή μετά από 55 λεπτά.

Το ντέρμπι που αναφέρεται ως "το ντέρμπι των αιώνιων εχθρών", έχει στιγματιστεί από άσχημες σκηνές στο παρελθόν, με μία από αυτές το 2019, όταν ο αγώνας (σ.σ: στο ΟΑΚΑ) διακόπηκε, όταν οι οπαδοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία», αναφέρεται στην ενότητα «ασφάλεια στο χώρο εργασίας-Μέχρι τώρα αυτή τη σεζόν», αναφέρει σχετικά.

Στην έκθεση βρίσκονται επίσης ο τραυματισμός του πρώην προπονητή της Λιόν Φάμπιο Γκρόσο, όταν το πούλμαν της ομάδας δέχτηκε επίσης από οπαδούς της Μαρσέιγ, η εισβολή των φιλάθλων της Ρεάλ Καρταχένα που επιτέθηκαν στους παίκτες της Φορταλέσα.

Επίσης «ο τελευταίος αγώνας μεταξύ της Αουρόρα και της Ρεάλ Σάντα Κρουζ στιγματίστηκε από επιθετικότητα, όταν μετά το τελευταίο σφύριγμα ο Χάιμε Κορνέχο, πρόεδρος της Αουρόρα και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βολιβίας, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Σάντα Κρουζ, Αλεχάντρο Τόρεζ. Ακολούθησε περαιτέρω βία, με οπαδούς να εισβάλλουν το γήπεδο».

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση ανάμεσα σε 41 ενώσεις από ολόκληρο τον κόσμο βάση των αναφερθέντων βίαιων περιστατικών για τη σεζόν 2022-23, έπειτα από έρευνα που έκανε η Παγκόσμια Ένωση Παικτών (FIFPRO).

Οι αναφορές αφορούν περιστατικά ρίψης φωτοβολίδων, κροτίδων, εισβολής στον αγωνιστικό χώρο και φραστικά επιθετικούς οπαδούς.