Ντεσπόντοφ: «Ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα φόντα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα»

Χαρούμενος δήλωσε ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε πως οι «ασπρόμαυροι» έχουν όλα τα εφόδια για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. 

Ντεσπόντοφ: «Ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα φόντα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα»

Φέτος ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ αποχώρησε από τη Λουντογκόρετς και πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός παραχώρησε δηλώσεις στην πατρίδα του και μεταξύ άλλων υποστήριξε πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τις δυνατότητες να πάροει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το πώς έχει κυλήσει για εκείνον το 2023: «Για μένα προσωπικά, το 2023 ήταν μία καλή χρονιά. Κατέκτησα ένα τρόπαιο με την Λουντογκόρετς και πήρα μία καλή μεταγραφή σε μία πολύ καλή ομάδα. Η παρουσία μου για την ώρα είναι καλή και έχω προσαρμοστεί καλά. Ήταν μία καλή χρονιά. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που κοιτούν πίσω και σκέφτονται τι δεν έγινε. Αν δε συνέβη κάτι, έτσι έπρεπε να γίνει. Προχωράμε».

Για την υποδοχή του στον ΠΑΟΚ: «Δεν περίμενα ότι θα με υποδεχθούν όλοι τόσο καλά στον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος μου έδειξε σεβασμό. Μου έδωσαν όλοι πίστωση χρόνου και δε με πίεσαν, μέχρι να κάνω αυτά που έπρεπε στους αγώνες. Αυτό δηλαδή, για το οποίο με πλήρωσαν με αρκετά χρήματα. Ήμουν σίγουρος ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλά για μένα. Τα περασμένα χρόνια, κάθε φορά που είχα προτάσεις, άκουγα τη συνείδησή μου και το πώς αισθανόμουν για την κάθε προσφορά. Όταν ήρθε η πρόταση του ΠΑΟΚ, ήμουν σίγουρος ότι αυτή ήταν η κατάλληλη ομάδα για μένα και ότι ήθελα να πάω εκεί. Ποτέ δεν είμαι χαλαρός και δεν αισθάνομαι έτσι. Δεν είμαι ήρεμος. Πατάω σταθερά στα πόδια μου και έχω μεγάλο κίνητρο».

Για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ που ήταν ο προηγούμενος Βούλγαρος που έπαιξε στον ΠΑΟΚ: «Ναι, είμαι ο επόμενος μετά τον Μπερμπάτοφ. Είχε αφήσει καλές εντυπώσεις εδώ. Είμαι χαρούμενος που είμαι εγώ ο επόμενος που παίζει στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω ότι θα δείξω το πραγματικό μου πρόσωπο και θα επιβεβαιώσω με τις εμφανίσεις μου, ότι υπάρχει ποιότητα στο ποδόσφαιρο της Βουλγαρίας».

Για την κοινή πορεία ΠΑΟΚ και η Λουντογκόρετς: «Και οι δύο ομάδες είναι δυνατές. Και ο ΠΑΟΚ και η Λουντογκόρετς. Ελπίζω ότι και οι δύο θα προχωρήσουν. Εύχομαι το ίδιο και για την Λουντογκόρετς, είπα σε όλους στο κλαμπ ότι τους εύχομαι να προχωρήσουν στο Conference League. Γιατί να μην παίξουμε και αντίπαλοι; Δε θέλω να κάνω άλλη σύγκριση από εκεί και πέρα, γιατί είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ. Παλεύουμε για τον τίτλο. Η διαφορά μεταξύ των 4 ομάδων είναι πολύ μικρή. Είμαστε δυνατοί, έχουμε καλούς παίκτες και καλό προπονητή και επιτελείο. Έχουμε όλα τα φόντα, για να παλέψουμε μέχρι το τέλος και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Μπορώ να πω το ίδιο και για την Λουντογκόρετς, είναι η μεγάλη δύναμη στη Βουλγαρία. Δεν είναι επειδή απλά έχει καλούς παίκτες. Δουλεύουν πολύ».

Τη διαφορά Ελλάδας και Βουλγαρίας στο ποδόσφαιρο: «Για μένα, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τουλάχιστον δύο κλάσεις πάνω από αυτό της Βουλγαρίας. Κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει τον καθένα εδώ. Μία ομάδα που βρίσκεται χαμηλά, μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό ή και εμάς. Όλες οι ομάδες έχουν καλούς ξένους παίκτες».

Για τα οικονομικά δεδομένα σε Ελλάδα και Βουλγαρία και τον κόσμο την Ελλάδα: «Είναι μεγαλύτερα τα ποσά που δίνονται στους ξένους που έρχονται να παίξουν εδώ κι αυτό, αποτελεί κίνητρο. Δε μιλάω απλά για τους 4 “μεγάλους”, γιατί προφανώς εκεί η διαφορά είναι μεγάλη. Μιλάω συνολικά για τις ομάδες. Είμαι εντυπωσιασμένος με τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη. Ήξερα πολλά για το κλαμπ και γνώριζα ότι έχει τρομερούς οπαδούς, που υποστηρίζουν μία ομάδα με τεράστια ιστορία, αλλά εδώ είδα τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση. Ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ ωραίο, πηγαίνεις να παίξεις ένα απλό παιχνίδι ή ένα ντέρμπι, μπροστά σε 20.000 κόσμο. Η ατμόσφαιρα, όλη η αίσθηση, είναι διαφορετική».