Παντέλης: «Δεν κέρδισε ο Άρης, έχασε μόνος του ο ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Τάκης Παντέλης μίλησε για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Παντέλης: «Δεν κέρδισε ο Άρης, έχασε μόνος του ο ΠΑΟΚ»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος τερματοφύλακας Τάκης Παντέλης και μίλησε για το ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης» υποστηρίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ έχασε μόνος του το παιχνίδι παρά το κέρδισε ο Άρης.

«Είδαμε έναν ΠΑΟΚ πολύ μέτριο. Κατά την άποψή μου δεν κέρδισε ο Άρης, έχασε μόνος του ο ΠΑΟΚ. Δεν εκμεταλλεύτηκε την κακή ψυχολογία του Άρη από τα τελευταία κακά αποτελέσματα με Λαμία και Αστέρα Τρίπολης. Δεν μας έδειξε τέτοια εικόνα και νομίζω χάρισε τη νίκη στον Άρη» είπε ο Παντέλης.

Αν έκανε μέτρια μέρα ο Κοτάρσκι: «Δεν μπορείς να πεις ότι έφταιγε στα δύο γκολ γιατί έδωσε δικαιώματα η αμυντική γραμμή. Αν είχε από την αρχή τους παίκτες που έπαιξαν μετά το 2-0, ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε το παιχνίδι. Δεν είναι μόνο για την πρωτιά είναι και το γόητρο, δεν είχε κόσμο το γήπεδο, ήταν όλα υπέρ του, δεν ξέρω γιατί κατέβηκε έτσι ο ΠΑΟΚ. Είναι άλλο να παίζεις με τη Λαμία και αλλιώς με τον Άρη στο Χαριλάου. Εδώ δεν μπορείς να πας χαλαρά, είναι το τοπικό ντέρμπι. Πολλές φορές βγαίνουν οι αλλαγές του προπονητή αλλά σε ένα τοπικό ντέρμπι είναι αλλιώς. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές στον ΠΑΟΚ. Επιμένω ότι το έχασε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν το κέρδισε ο Άρης».

Αν ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει αδυναμίες και θέλει μεταγραφές: «Χρειαζόταν ο Κωνσταντέλιας από την αρχή να σπάσει την άμυνα του Άρη. Τον Ιανουάριο δεν έχει καλούς παίκτες, οι καλοί έχουν ομάδες. Ο Λουτσέσκου είπε θέλει παίκτη από το πάνω ράφι. Δεν μπορεί ο καλός παίκτης να έρθει στην Ελλάδα, θα κοστίσει 5, 8, 10 εκατομμύρια, το επίπεδο είναι χαμηλό στην Ελλάδα και χάνει πολλά ο παίκτης. Με αυτούς που έχει ο ΠΑΟΚ μπορεί να προχωρήσει αλλά δεν μπορεί να πας στο Χαριλάου και να μην έχεις μέσα τα ατού σου. Για μένα ο Κωνσταντέλιας πρέπει να παίζει από την αρχή. Ο Τάισον, ο οποίος είναι ένας τεράστιος παίκτης με υψηλότατο επίπεδο από μια χώρα που ζει για το ποδόσφαιρο, αγκαλιάζει τον μικρό, έχει μια τρομερή νοοτροπία και δείχνει αυτά που δείχνει».

Μήπως εκτροχιαστεί ο ΠΑΟΚ από την ήττα στο «Βικελίδης»: «Δεν νομίζω γιατί ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, ακόμα και οι μικροί έχουν εμπειρίες. Ήταν ένα ατυχές παιχνίδι, δεν ξέρω τι έγινε. Και τα δυο γκολ μπήκαν από τη μια πλευρά, δε θέλω να κατηγορήσω τον Βιειρίνια, έχει δώσει πολλά στον ΠΑΟΚ. Παλιότερα, βοηθούσε και αμυντικά και επιθετικά και αυτό δεν το βλέπουμε. Πέρσι το έκανε φέτος δεν έχει τις δυνάμεις, θέλει διαχείριση, πρέπει να τον προστατέψουν. Δεν τον κάνεις αλλαγή, να τον βάζεις βασικό και μετά να τον βγάζεις. Εγώ σέβομαι και εκτιμώ τέτοιους παίκτες. Ο παίκτης θα θέλει να παίζει και στα 40 του αλλά εγώ πρέπει να τον προστατεύσω. Δεν είναι τυχαίος παίκτης είναι όνομα που θα μείνει στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Και ο ίδιος θα πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του. Ακόμα και ο μεγάλος Κούδας στο τέλος έλεγε στον προπονητή “αν με χρειαστείς βάλε με στο τελευταίο 20λεπτο”».