Ολυμπιακός: Ήταν στραβό το κλήμα…

Ο Ολυμπιακός έχει κάθε δίκιο να ωρύεται για τη διαιτησία του Σλοβάκου στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, το οποίο έτσι κι αλλιώς είχε πάρει χαρακτήρα «τελικού».

Ολυμπιακός: Ήταν στραβό το κλήμα…

Για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι με την ΑΕΚ είχε αποκτήσει τη μορφή πρόωρου τελικού. Από τη μία δεν ήθελε να μείνει πίσω στην κούρσα του τίτλου και από την άλλη δεν ήθελε να γίνει πιο δύσκολη η κατάσταση στο εσωτερικό του.

Το κλίμα ήταν στραβό στην ομάδα του Πειραιά πριν την αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους» και όταν είναι στραβό το τρώει ο… γάιδαρος όπως λέει και μία παροιμία. Ο Ολυμπιακός ωρύεται για τα διαιτητικά λάθη στην αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους» και έχει δίκιο να το κάνει.

Το γκολ του Μασούρα ακυρώνεται από τον Σλοβάκο ρέφερι, για χέρι κάτι που δεν έχει φανεί στα replay της τηλεοπτικής μετάδοσης. Σε αυτή τη φάση το σημαντικό είναι πως ο Μασούρας που είναι ένα σοβαρό παιδί δείχνει ξεκάθαρα που έχει βρει η μπάλα.

Για το πέναλτι του Κάλενς στον Ναβάρο, βέβαια ούτε κουβέντα να γίνεται. Είναι πεντακάθαρη ανατροπή με τον αμυντικό της ΑΕΚ να υψώνει και το πόδι του για να χτυπήσει τον Ισπανό επιθετικό.

Δεν υπάρχει πιο άσχημο πράγμα να ασχολείσαι με τη διαιτησία, αλλά κακά τα ψέματα ο Σλοβάκος ρέφερι ήταν κατώτερος των περιστάσεων για ένα τόσο σημαντικό ματς. Πραγματικά δεν ξέρουμε πόσο χειρότερος θα ήταν ένας Έλληνας διαιτητής.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δεν του έφταναν τα δικά του προβλήματα είχε και τη διαιτησία, αλλά όταν κάτι πάει στραβά ακολουθούν κι άλλα. Η ομάδα του Πειραιά δεν ήταν τόσο κακή όσο στη Λαμία, αλλά δεν ήταν και τόσο καλή για να πάρει το παιχνίδι από την ΑΕΚ. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν να μην έχουν πλάνο στον αγωνιστικό χώρο με την ΑΕΚ να έχει τη μπάλα στα πόδια της και να απειλεί από στατικές φάσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ξεκάθαρα βρίσκονται σε μία πολύ κακή φάση. Δεν είναι ομάδα που βγάζει σπίθα στο γήπεδο ότι μπορεί να πάρει τέτοια ματς. Με την ΑΕΚ δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους ποδοσφαιριστές ότι δεν πάλεψαν. Τουλάχιστον οι περισσότεροι έδωσαν και τη ψυχή τους στο γήπεδο, αλλά είναι μία ομάδα που έχει δώσει δικαιώματα και πλέον δεν της πηγαίνει τίποτα.