Άρης - ΠΑΟΚ 2-1: Ξανά... ζημιάρης σε ντέρμπι!

Ο Άρης με εξαιρετικό Σαβέριο επικράτησε με σκορ 2-1 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που έγινε στο άδειο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Άρης - ΠΑΟΚ 2-1: Ξανά... ζημιάρης σε ντέρμπι!

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με σκορ 2-1, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαβέριο. Ο εξτρέμ από το Εκουαδόρ είχε ασίστ (στο 1-0 του Σουλεϊμάνοφ) και γκολ με ωραία ατομική προσπάθεια, υπογράφοντας τη σπουδαία νίκη των «κιτρίνων».

Οι γηπεδούχοι, όπως και στο εντός με τον Παναθηναϊκό, έδωσαν την κατοχή στον ΠΑΟΚ και αμύνθηκαν τέλεια στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Στο α' μέρος αυτό δεν κατάφεραν να το μετουσιώσουν σε κάτι καλό επιθετικά, το έκαναν και με το παραπάνω στο β' όμως, σκοράροντας δις απέναντι στον ανήμπορο να απειλήσει «Δικέφαλο».

Η εικόνα άλλαξε με την είσοδο των Κωνσταντέλια και Σβαμπ στο παιχνίδι, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να δημιουργεί συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Άρη. Το γκολ ήρθε με τον Μπάμπα ένα τέταρτο πριν από το φινάλε, αποδείχθηκε όμως ότι ήταν αργά, με τους γηπεδούχους να αμύνονται... ηρωικά στα τελευταία λεπτά κρατώντας μέχρι τέλους το πολύτιμο 2-1 και γκρεμίζοντας τον αντίπαλό τους από την κορυφή της κατάταξης!

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ 2-1

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Σκόρερ: 46' Σουλεϊμάνοφ, 59' Σαβέριο - 75' Μπάμπα

Διαιτητής: Πούτρος (Δανία)

Κίτρινες κάρτες: 87’ Ζουλ, 90’ Νταρίντα – 6’ Μπάμπα, 48’ Μεϊτέ, 64’ Οζντόεφ, 87’ Τάισον

Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα - Οντουμπάτζο Φαμπιάνο Μπράμπετς Μοντόγια – Τζούρασεκ (81’ Ντουκουρέ) Ζουλ (90’+5’ Ρόουζ) Νταρίντα – Σαβέριο (81’ Παναγίδης) Σουλεϊμάνοφ (90’+5’ Σαμόρα) Μορόν (90’+5’ Φεράρι).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Βιεϊρίνια (67’ Σάστρε) Κεντζιόρα Κουλιεράκης Μπάμπα – Μεϊτέ (67’ Σβαμπ) Οζντόεφ – Ντεσπόντοφ (67’ Α. Ζίβκοβιτς) Τάισον Μουργκ 5,5 (55’ Κωνσταντέλιας) – Τόμας (82’ Τζίμας).