ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον «Άγιαξ»

Από τον Αύγουστο είχε να κερδίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε με ανατροπή του Αστέρα Τρίπολης με 2-1.

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον «Άγιαξ»

Μεγάλη νίκη πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην προσπάθεια που κάνει για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Αστέρα Τρίπολης, κατάφερε και κέρδισε 2-1 στους «Ζωσιμάδες» και σημείωσε τη δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα. Η πρώτη ήταν στις 20 Αυγούστου κόντρα στην Κηφισιά με 3-0.

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να «καιγόταν» για τη νίκη για να κάνει το restart στην προσπάθειά του για να παραμείνει στην κατηγορία και τον Αστέρα Τρίπολης να θέλει να συνεχίσει νικηφόρα το 2024 μετά την ανατροπή επί του Άρη την περασμένη αγωνιστική.

Οι Γιαννιώτες έδειξαν να πατούν καλά στο χορτάρι μολονότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ εξαιτίας ενός τέρματος του Μιριτέλο στο 10’, βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας και ευστοχώντας από κοντά με προβολή για το 0-1. Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που πίεζε είτε από στατικές φάσεις, είτε σε κανονική ροή του αγώνα και αφού είχε ένα δοκάρι με τον Παντελάκη στο 22’ και άλλες δύο χαμένες ευκαιρίες με Καραχάλιο (28’) και Τζίνο (29’), κατάφερε να ισοφαρίσει στο 32’ με τον Παμλίδη. Σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λεό με κεφαλιά από ωραία σέντρα του Σόρια έφερε τούμπα το ματς και έστειλε τον ΠΑΣ προηγούμενο στα αποδυτήρια με 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αρκετά επιθετικός έως το 65’, έτσι ώστε να κλείδωνε τη νίκη με ένα τρίτο γκολ, αλλά ο Παπαδόπουλος όσες φορές χρειάστηκε ήταν εκεί που έπρεπε. Ο Μίλαν Ράσταβατς, ωστόσο, βλέποντας την ομάδα του ότι μετά το 70’ είχε αρχίσει να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και τον ΠΑΣ να οπισθοχωρεί, έριξε στη μάχη και τον Μάντζη για να δώσει περαιτέρω επιθετική πνοή, δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Αστέρα. Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που χαμογέλασε στο τέλος. Από τον Αύγουστο είχε να κερδίσει στο πρωτάθλημα ο «Άγιαξ».

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 32’ Παμλίδης, 36’ Λεό - 10’ Μιριτέλο

Κίτρινες: 90+2' Τσαούσης, 90+4' Τζίμας

Συνθέσεις:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν - Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τσαούσης - Καραχάλιος, Τζίνο, Λεό (76’ Μπάλαν), Ροσέρο (90’ Κιάκος) - Παμλίδης, Κόντε (76’ Ριένστρα).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος - Γκαρθία, Καστάνιο (88’ Βαλιέντε), Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης (74’ Άλβαρες) - Μουνάφο, Γκος (46’ Αλάγκμπε) – Κρέσπι (74’ Μάντζης), Ζουγλής, Σίτο (63’ Ντιαρά) - Μιριτέλο.