Σαβέριο: «Πρέπει να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ»

Ο Κίκε Σαβέριο σχολίασε το ερχόμενο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ.

Σαβέριο: «Πρέπει να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ»

Μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης ο Άρης θέλει να βγάλει αντίδραση. Οι «κίτρινοι» υποδέχονται στις 19:30 τον ΠΑΟΚ και σύμφωνα με τον Κίκε Σαβέριο, στόχος τους είναι η νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη NOVA:

Αρχικά, ερωτώμενος σε ποιο βαθμό πρόλαβαν οι «κίτρινοι» να αφήσουν πίσω το αμέσως προηγούμενο αποτέλεσμα, με τον Αστέρα Τρίπολης, απάντησε: «Ό,τι έγινε, έγινε… Έχουμε αφήσει πίσω αυτό το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή προσανατολιζόμαστε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που είναι πολύ σημαντικό για τους τρεις βαθμούς, αλλά και λόγω της αντιπαλότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ξέρουμε τη σημασία που έχει αυτό το παιχνίδι για τους οπαδούς της ομάδας μας. Είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε αυτό».

Στην ερώτηση τι συζήτησαν οι παίκτες μεταξύ τους για αυτό που συνέβη στην Τρίπολη, είπε με έμφαση: «Όσα λέγονται στα αποδυτήρια, πρέπει να μένουν εκεί. Σίγουρα, όμως, είμαστε όλοι πολύ δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι χάθηκε ένα παιχνίδι δικό μας, καθαρά από δικά μας ανόητα λάθη. Είναι ένα αποτέλεσμα, το οποίο δεν άρεσε στο σύλλογο γενικότερα και ειδικότερα στους οπαδούς μας, αλλά και σε εμάς τους ίδιους. Είναι μια εμφάνιση που δεν πρέπει ποτέ να επαναλάβουμε».

Σχετικά με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ποια λάθη πρέπει να αποφύγουν οι παίκτες του Άρη, με βάση όσα έγιναν στα παιχνίδια με Λαμία και Αστέρα Τρίπολης, ξεκαθάρισε: «Το βασικότερο είναι ότι δεν πρέπει σε κανένα σημείο να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Χάσαμε το παιχνίδι στην Τρίπολη, γιατί χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Πιστέψαμε στο 0-2 ότι έχουμε νικήσει. Επιτρέψαμε στη συνέχεια να γίνουν ανόητα λάθη, που οδήγησαν στην ήττα. Γνωρίζοντας την ποιότητα του ερχόμενου αντιπάλου μας, ξέρουμε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβούν παρόμοια λάθη. Το κλειδί για τη νίκη την Κυριακή είναι η απόλυτη συγκέντρωση».

Σε ό,τι αφορά στον αγωνιστικό τομέα και σε αυτά που πρέπει να κάνει ο Άρης απέναντι στον ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο, τόνισε: «Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό. Γνωρίζουμε τη σημασία του. Έχουμε αυτοπεποίθηση, έχουμε συγκέντρωση, αλλά και ευθύνη απέναντι στο σύλλογο και στον κόσμο μας, αλλά και στους εαυτούς μας να νικήσουμε. Πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη!»

Αναφορικά με το γεγονός ότι αυτό είναι το πρώτο ντέρμπι για τον Άρη που θα δώσει χωρίς τον κόσμο του στην κερκίδα, λόγω των κυβερνητικών μέτρων, κι αν παίξει ρόλο αυτό, δήλωσε: «Εμείς προτιμούμε να παίζουμε με τον κόσμο μας. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν έχει πολύ νόημα. Σίγουρα ότι δεν θα υπάρχει κόσμος στο ντέρμπι θα έχει κάποια επιρροή σε εμάς, γιατί ξέρουμε πόσο μας βοηθούν οι οπαδοί μας, ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Ωστόσο, πρέπει να επιβληθούμε στον εαυτό μας, να ξεπεράσουμε το γεγονός αυτό και να μπούμε συγκεντρωμένοι για τους τρεις βαθμούς».