Super League: «Μάχη» στον Πειραιά και ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Super League ξεκινά με έξι αναμετρήσεις. Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Super League: «Μάχη» στον Πειραιά και ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Έξι αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια Ολυμπιακός - ΑΕΚ και Άρης - ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται πάλι εντός έδρας.

Πρώτα χρονικά παιχνίδια αυτά σε Βόλο και Σέρρες (15.00). Οι Θεσσαλοί προέρχονται από δύο ήττες και θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στον αήττητο με τον Σάσα Ίλιτς στον πάγκο Ατρόμητο. Η αθηναϊκή ομάδα έχει να χάσει από τις 22 Οκτωβρίου. Έκτοτε μετράει 4 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Μονόδρομος είναι η επιστροφή στις νίκες για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος έχει πάρει βαθμό μόνο από την ΑΕΚ στις τελευταίες 6 αγωνιστικές! Τελευταία φορά που νίκησε η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν στις 6 Νοεμβρίου (2-1 τον ΟΦΗ). Έκτοτε μετράει 2 ισοπαλίες και 5 ήττες. Από την άλλη, η Κηφισιά εκτός έδρας έχει πάρει βαθμό μόνο στο «Κλ. Βικελίδης», έχοντας χάσει τα υπόλοιπα 6 παιχνίδια!

Στις 17.00 ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες και τέσσερις διαδοχικές στη Λεωφόρο, υποδέχεται τον Παναιτωλικό, ο οποίος στις τελευταίες 4 αγωνιστικές έχει σημειώσει τα μισά από τα 16 γκολ που έχει στο ενεργητικό του και έχει συγκεντρώσει τους 8 από τους 14 βαθμούς!

Στις 17.30 ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Ο «Άγιαξ» έχει 6 ισοπαλίες και 9 ήττες μετά τη νίκη επί της Κηφισιάς την πρώτη αγωνιστική! Από την άλλη, ο Αστέρας στις τελευταίες 5 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει τους 12 από τους 23 βαθμούς που έχει στο ενεργητικό του!

Στις 19.30 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Άρης, ο οποίος προέρχεται από δύο ματς χωρίς νίκη, υποδέχεται τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, ο οποίος μετράει 7 νίκες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια, με συνολικά γκολ 28-4!

Το «κυρίως πιάτο» της 17ης αγωνιστικής σερβίρεται στις 21.00 με το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» καίγονται για το τρίποντο μετά την ισοπαλία στο Περιστέρι και την ήττα στη Λαμία, ενώ η Ένωση θέλει να δώσει συνέχει στη νίκη επί του Βόλου. Η αγωνιστική κλείνει τη Δευτέρα (8/1) με το παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΦΗ και τη Λαμία.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Κυριακή (7/1)

Βόλος - Ατρόμητος (15:00)

Πανσερραϊκός - Κηφισιά (15:00)

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός (17:00)

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης (17:30)

Άρης - ΠΑΟΚ (19:30)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ (21:00)

Δευτέρα (8/1)

ΟΦΗ - Λαμία (20:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ