ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4-0: Το «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο...

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα και δίκαια του ΟΦΗ με σκορ 4-0 στην άδεια Τούμπα για την εμβόλιμη 16η αγωνιστική της Super League.

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4-0: Το «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο...

Μέσα σε δύο λεπτά προς το φινάλε του α' μέρους ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «καθαρίσει» το εντός έδρας ματς με αντίπαλο τον ΟΦΗ, σκοράροντας δύο φορές και στη συνέχεια μάλιστα έκανε και συντήρηση δυνάμεων ενόψει των αγώνων που ακολουθούν, πετυχαίνοντας και άλλα δύο τέρματα προς το φινάλε για το τελικό 4-0.

Πολυτιμότερος παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά» αναμφίβολα ο Ντεσπόντοφ (είχε και δοκάρι στο 86'), ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και -το κυριότερο- ήταν «μέσα» και στα τέσσερα γκολ της ομάδας του: Ως σκόρερ στο πρώτο (με ωραία κεφαλιά) και ως δημιουργός στα άλλα τρία, χρίζοντας σκόρερ και τους Μπάμπα, Μάρκος Αντόνιο και Τόμας.

Ο ΟΦΗ είχε ένα καλό πρώτο μισάωρο στο ματς με κατοχή μπάλας και ωραίες επιθέσεις, όμως στη συνέχεια χρειάστηκε να πιάσει δύο πέναλτι (!) ο γκολκίπερ Μπάουμαν για να κρατήσει το σκορ στα επίπεδα του 2-0 στο ημίχρονο!

Πράγματι οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν δύο πέναλτι, ένα στο 23' σε χέρι του Βούρου (αυστηρό έως ανύπαρκτο) και ένα σε χτύπημα του Λαμπροπουλου στο κεφάλι του Σαμάτα (καθαρό), όπου μάλιστα ο μπακ του ΟΦΗ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αποβληθεί και με δεύτερη κίτρινη.

Στο πρώτο πέναλτι δεν τα κατάφερε ο Σβαμπ και στο δεύτερο ο παθών Σαμάτα, με τον Μπάουμαν να πέφτει και στις δύο περιπτώσεις σωστά και να αποσοβεί τον κίνδυνο. Παρ' όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα και δίκαια και ο ΟΦΗ δεν δικαιούτο τίποτα περισσότερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Τούμπας

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4-0

Σκόρερ: 39' Ντεσπόντοφ, 41' Μπάμπα, 89' Μάρκος Αντόνιο, 90'+2' Τόμας

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Καστοριάς)

Κίτρινες κάρτες: 83’ Σάστρε - 21’ Βούρος, 30’ Νέιρα, 36’ Λαμπρόπουλος

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Μιχαηλίδης, Εκόνγκ, Μπάμπα – Σβαμπ (76’ Μεϊτέ) Τσιγγάρας (66’ Οζντόεφ) – Κωνσταντέλιας (66’ Τάισον) Μουργκ (86’ Μάρκος Αντόνιο) Ντεσπόντοφ – Σαμάτα (76’ Τόμας).

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν – Βούρος Λαμπρόπουλος Λάρσον Αμπάντα – Μπάκιτς (62’ Μοσκέρα) Μεγιάδο – Νέιρα (74’ Ντίκο) Ριέρα (62’ Θοράρινσον) Τοράλ – Φελίπε.