ΑΕΚ - Βόλος 3-0: «Ποδαρικό» με Λιβάι κι Άμραμπατ!

Η ΑΕΚ με δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία κι ένα του Άμραμπατ επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας 3-0 τον Βόλο στο πρώτο της ματς για το 2024 και το παρθενικό στο νέο της γήπεδο χωρίς κόσμο

ΑΕΚ - Βόλος 3-0: «Ποδαρικό» με Λιβάι κι Άμραμπατ!

Πίσω της άφησε η ΑΕΚ της ισοπαλίες με τις οποίες ολοκλήρωσε το 2023 (σε Αγρίνιο και Σέρρες, αμφότερες με 2-2) και ξεκίνησε το νέο έτος νικηφόρα επικρατώντας 3-0 του Βόλου.

Έτσι όχι μόνο επέστρεψε στις επιτυχίες, αλλά συνδύασε με νίκη την παρθενική αναμέτρηση που το γήπεδο της N. Φιλαδέλφειας, με την νέα του μορφή, δεν είχε φιλάθλους.

Mε τον Στάνκοβιτς να επανακάμπτει από τον τραυματισμό του, τον Βίντα παρόντα -παρά το πρόβλημα με το θλαστικό τραύμα που έβγαλε στην προπόνηση - αλλά και τον Πήλιο για πρώτη φορά από την καλοκαιρινή του απόκτηση βασικό, δυσκολεύθηκε να βρει ρυθμό απέναντι στην ελλιπή ομάδα της Μαγνησίας (δίχως τον τιμωρημένο Καλογερόπουλο και τους Γκλάβτσιτς-Τσοκάνη).

Μέχρι το ημίωρο οι φιλοξενούμενοι κράταγαν, χωρίς να κινδυνεύουν, αλλά και ν' απειλούν.

Ωστόσο στο υπόλοιπο τέταρτο η ομάδα του Αλμέιδα όχι μόνο σκόραρε (32' με τον επίμονο Λιβάι Γκαρσία παίρνει τις κόντρες από τους Τάχατο - Σιέλη μετά την κάθετη του Γκατσίνοβιτς), αλλά ξαναπείλησε με κεφαλιά του επιθετικού της.

Ωστόσο κι οι φιλοξενούμενοι του Λόπες δεν έμειναν άπραγοι με τους Ντέλετιτς και Ασλανίδη να υποχρεώνουν σε σωτήριες επεμβάσεις (με σουτ και κεφαλιά, αντίστοιχα) τον Στάνκοβιτς που κράτησε το 1-0, δις, με διαφορά δεύτερολέπτων (43').

Το μίνιμουμ σκορ ήταν αποτέλεσμα ημίχρονου αφού κατεβασιά και σουτ του Πινέδα δεν βρήκε στόχο δεύτερα αργότερα.

Ωστόσο δεν έμεινε για πολύ στην επανάληψη αφού ο Λιβάι εκτέλεσε εύστοχα, για το 2ο προσωπικό του τέρμα, το πέναλτι που καταλογίστηκε (μέσω VAR) για απλωμένο χέρι του Τάχατου σε εναέρια μονομαχία.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κι άλλες ευκαιρίες (Tσούμπερ, Γκατσίνοβιτς) ώσπου στο 73' ο νεοεισελθών Άμραμπατ μετά από μπαλιά του Σιμάνσκι βγήκε στην πλάτη του Σιέλη πλασάροντας εύστοχα για το τελικό σκορ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

AEKBΟΛΟΣ 3-0

Γήπεδο: Opap Arena (Ν. Φιλαδέλφεια)

Σκόρερς:32', 51' (πεν.) Λιβάι Γκαρσία, 73' Άμραμπατ.

Δαιτητής: Περράκης (Αθήνων).

Κίτρινες κάρτες: Σιμάνσκι (34’) - Άλχο (15’), Κόμπα (45’), Ασλανίδης (45+2’), Μύγας (66'), Ντέλετιτς (82')

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΕΚ (μέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα (74’ Πισάρο), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος – Ελίασον (63’ Άμραμπατ), Σιμάνσκι (74’ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία (74’ Πόνσε), Τσούμπερ (63’ Μάνταλος).

ΒΟΛΟΣ (Λόπες): Κόστιτς - Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας (70’ Λούνα) – Άλχο (λ.τρ 39’ Κίτσος), Τρουιγέ, Κόμπα (70’ Μπερτόλιο), Ντέλετιτς – Γκαρσία (70’ Μεταξάς), Μωραΐτης (83’ Καραγιάννης).