Λαμία – Ολυμπιακός 1-0: Οι μάγκες με τα κυανόλευκα και το ερυθρόλευκο κάζο της χρονιάς!

Άθλιος ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την έξοχη Λαμία με 1-0 στη Φθιώτιδα, έχοντας ως κορυφαίο τον… Αλέξανδρο Πασχαλάκη! Χαμένο πέναλτι ο Φορτούνης στο 50'. 

Λαμία – Ολυμπιακός 1-0: Οι μάγκες με τα κυανόλευκα και το ερυθρόλευκο κάζο της χρονιάς!

Πανάξια νίκη της Λαμίας με 1-0 απέναντι σε έναν άθλιο Ολυμπιακό που εμφανίστηκε μόνο από το 46’ έως το 56’ και θα πρέπει να ανάψει και μια λαμπάδα στο μπόι του Αλέξανδρου Πασχαλάκη που δεν επιστρέφει στον Πειραιά με περισσότερα τέρματα στην πλάτη του από τη Φθιώτιδα. Ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι με τον Φορτούνη στο 50’, αλλά και η Λαμία είδε τον Πασχαλάκη να την σταματάει τουλάχιστον τρεις φορές για να διευρύνει τη νίκη της.

Με τη γνωστή «συνταγή» ο Καρβαλιάλ

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δεν προχώρησε – όπως αναμενόταν – σε εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Παρέταξε τον Ολυμπιακό με σχηματισμό 4-4-2 και με Πασχαλάκη στα γκολπόστ, Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόη και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας, Έσε – Καμαρά δίδυμο στα χαφ, Φορτούνη και Ποντένσε στα δύο άκρα της επίθεσης και δίδυμο στην επίθεσης τους Μασούρα – Γιόβετιτς. Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Βόκολος αποφάσισε να πάει με σχηματισμό 4-4-1-1.

Τρομερή Λαμία και 1-0, σωτήριες επεμβάσεις Πασχαλάκη!

Λαμία – Ολυμπιακός 1-0 μετά από 45 λεπτά παιχνιδιού! Απολύτως δίκαιο το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, βάσει των ευκαιριών που δημιούργησαν οι δύο ομάδες. Ο Βόκολος παρέταξε την ομάδα του με σκοπό να πιέσει ψηλά τους Πειραιώτες και όχι να τους περιμένει στο μισό γήπεδο, όπως είχαν κάνει οι Πανσερραϊκός και Ατρόμητος. Δικαιώθηκε λοιπόν σχεδόν με το «καλησπέρα» με το γκολ του Σλίβκα στο 4’. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αντιδράσει με τον Μασούρα στο 7’, αλλά το πλασέ του από εξαιρετική θέση κατέληξε άουτ. Στη συνέχεια και έως το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, η Λαμία έδειξε απόλυτα πειθαρχημένη στο πλάνο της απέναντι σε έναν νευρικό και απρόσεκτο Ολυμπιακό που αντιμετώπισε σοβαρά αμυντικά προβλήματα, αλλά και ζητήματα στο δημιουργικό κομμάτι. Καθαρή ευκαιρία για γκολ δεν έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο πλην της φάσης του Μασούρα στο 7’. Αντιθέτως, η Λαμία ήταν εκείνη που θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα, αλλά έπεσε πάνω στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που κράτησε όρθια την ομάδα του με σωτήριες επεμβάσεις! Αρχικά στη διπλή επέμβαση του 12’, όταν απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο το σουτ του Μαρτίνεθ και σε δεύτερο το κοντινό πλασέ του Ακούνια. Ο Πασχαλάκης είπε «όχι» και σε πλασέ στην κίνηση του Ακούνια στο 37’, πέφτοντας στη δεξιά γωνία και απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στο 40’ ο Μαρτίνεθ δεν έπιασε καλά το σουτ από καλή θέση και είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δεν είχε να επιδείξει τίποτα επιθετικά, αφού οι Φορτούνης, Ποντένσε, Γιόβετιτς και Μασούρας έβρισκαν… τοίχο! Επίσης, οι Ροντινέι και Ορτέγκα δεν βοήθησαν καθόλου επιθετικά, ενώ και οι Έσε – Καμαρά κυμάνθηκαν σε πολύ ρηχά νερά. Ειδικά ο Καμαρά…

Εμφανίστηκε για 11 λεπτά και μετά… αντίο!

Ο Ολυμπιακός μπήκε με άλλον αέρα στο δεύτερο ημίχρονο και στο διάστημα 46-56’ έχασε πέντε ευκαιρίες για να σκοράρει, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη στο 50’ που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Νωρίτερα ο Μασούρας είχε χάσει τετ α τετ στο 48’, στο 54’ ο Ποντένσε είδε τον Κοσέλεφ να λέει «όχι» σε προσπάθειά του και δευτερόλεπτα αργότερα ο Καμαρά με σχεδόν άδεια την εστία έκανε… τσαφ από εξαιρετική θέση. Στο 56’ ο Ντόη ανενόχλητος με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ στη συνέχεια προχώρησε σε ένα σωρό αλλαγές για να αλλάξει την κατάσταση, έκανε ντεμπούτο ο Φραν Ναβάρο, μπήκε και ο Πεπ Μπιέλ που χτύπησε άσχημα στα τελευταία λεπτά και ο Ολυμπιακός αντί να βελτιωθεί έριχνε συνεχώς ταχύτητα, φτάνοντας στο σημείο η Λαμία να απειλήσει άλλες δύο φορές, αλλά οι Τσιλούλης (77’) και Τόσιτς (90+1) είδαν τον Πασχαλάκη να ξαναστέκεται στο ύψος του. Δικαιότατη νίκη της Λαμίας απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που εμφανίστηκε μόνο για 11 λεπτά και μετά ήταν ένα περιφερόμενο… φάντασμα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΑΜΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Γήπεδο: «Αθ. Διάκος»

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Σκόρερ: 4’ Σλίβκα

Κίτρινες: 24’ Κορνέζος, 25’ Αμαράλ, 68’ Ναβάρο, 84’ Tόσιτς, 90+3’ Σλίβκα

Συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (62’ Στάνκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης (90’ Μάλτσι), Ακούνια (71’ Σίντκλεϊ), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (71’ Τόσιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (72’ Ρίτσαρντς), Έσε (81’ Αλεξανδρόπουλος), Καμαρά (72’ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (81’ Μπιέλ), Μασούρας, Γιόβετιτς (46’ Ναβάρο).