Δεν ήταν έπος ήταν… καμπανάκι!

Το 4-0 θα είναι λάθος να σκεπάσει τα κακώς κείμενα της εμφάνισης του «Δικεφάλου» απέναντι στον Άρη. Ο προβληματισμός του Ουζουνίδη, η ψυχολογία του Πόνσε και ο ρυθμός του Μπογέ.

Δεν ήταν έπος ήταν… καμπανάκι!

Η ΑΕΚ έβαλε τέσσερα γκολ στον Άρη, πρόσθεσε ένα τρίποντο στο σακούλι της, είδε τον Λούκας Μπογέ να ανεβάζει στροφές και τον Εζεκιέλ Πόνσε να βρίσκει δίχτυα και τέλος. Αυτά τα ολίγα από το ματς με τους Θεσσαλονικείς. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω κόσμο και κοσμάκη που πανηγυρίζει και παρουσιάζει τη νίκη αυτή ως… εποποιία. Τις ωραίες ενέργειες οι παίκτες του «Δικεφάλου» τις έκαναν μετά το 2-0, όταν ο αντίπαλος το παράτησε. Έως τότε τις ωραίες ενέργειες τις έβλεπαν από τους αντιπάλους τους! Αυτή είναι η αλήθεια.

Και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Μια χαρά το είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Να μας προβληματίσει πολύ η εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο». Και το ξανά τόνισε ο Εβρίτης τεχνικός στη συνέχεια του λόγου του, δείχνοντας το πόσο πολύ τον είχε ενοχλήσει η κατάσταση. Επίσης, όταν ρωτήθηκε για τον Μπογέ τόνισε πως περιμένει κι άλλα από αυτόν.

Με άλλα λόγια, ο «κιτρινόμαυρος» προπονητής όχι μονάχα κράτησε χαμηλούς τόνους, αλλά έδειξε και τον σοβαρό προβληματισμό του, χτυπώντας καμπανάκι. Και πώς να μην το κάνει; Η εμφάνιση της «Ένωσης» στο πρώτο μέρος ήταν πέρα για πέρα προβληματική. Όλο το γήπεδο στον Άρη, τον άφηνε να δημιουργήσει, τον περίμενε και πάμε ξανά το ίδιο...

Γι’ αυτό γράφω πως οφείλουν να μην πετούν στα σύννεφα στην ΑΕΚ με αυτό το 4-0. Να μην τους παραπλανήσει, να μη σκεπάσει τα κακώς κείμενα. Ακολουθεί ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας δεν θα είναι εύκολη λεία. Κάθε άλλο. Πώς και πώς θα το περιμένουν οι παίκτες του και οι οπαδοί του το ματς. Το πρώτο τους εντός έδρας φετινό ντέρμπι. Θα πρέπει να δείξει άλλο πρόσωπο η «Ένωση» για να φύγει με το «διπλό»…

Υ. Γ.: Ο Λούκας Μπογέ δυναμώνει σωματικά εβδομάδα με την εβδομάδα και βοηθάει όλο και περισσότερο την ομάδα του. Βρίσκει ρυθμό και δείχνει πως μπορεί τελικά να βγει αυτή η μεταγραφή στην ΑΕΚ. Θα δούμε, αλλά σήμερα (28/10), για πρώτη φορά, μου άρεσε αρκετά.

Υ.Γ 2.: Τα δύο γκολ του Εζεκίελ Πόνσε, πέραν οτιδήποτε άλλου, θα του κάνουν καλό στην ψυχολογία του… Σημαντικό.

Υ. Γ. 3: Αρνητικό πρόσημο στον Άλεφ. Για ένα ακόμα ματς. Δείχνει πως θέλει πολύ ο Βραζιλιάνος, αλλά δεν του βγαίνει έτσι όπως πρέπει. Πιστεύω ότι αν αποφασίσει να γίνει πιο απλός στο παιχνίδι του και να μην ψάχνει το κάτι παραπάνω, θα βοηθήσει πολύ περισσότερο την ΑΕΚ.