Ολυμπιακός: Ο «κρότος» στο χορτάρι και όχι στους τίτλους των εφημερίδων

Ο Ζέλσον Μαρτίνς ως όνομα και ποδοσφαιρική αξία είναι μία μεταγραφή από το «πάνω ράφι» για τον Ολυμπιακό, αλλά ο «θόρυβος» της μεταγραφής θα πρέπει να «ακουστεί» αποκλειστικά και μόνο στο χορτάρι και όχι σε άρθρα.

Ολυμπιακός: Ο «κρότος» στο χορτάρι και όχι στους τίτλους των εφημερίδων

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Ζέλσον Μαρτίνς είναι ένας ποδοσφαιριστής που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα καθόταν ούτε για... καφέ στην Ελλάδα. Δεν θα ερχόταν στη χώρα μας όχι για να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά ούτε ως απλός θεατής.

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στη Μονακό, το γεγονός ότι αναγκάστηκε να προπονείται με τους «κομμένους» επειδή δεν έφυγε με μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι και κάποια γεγονότα που συνέβησαν μεταξύ των Μονεγάσκων και του ίδιου σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων, είχαν ως αποτέλεσμα να τον φέρουν στην Ελλάδα.

Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά και έκανε κανονικά προπονήσεις ή έπαιζε στη Μονακό, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο 28χρονος Πορτογάλος εξτρέμ που έχει κάνει ήδη δύο μεταγραφές 20 και 30 εκατομμυρίων ευρώ, θα είχε όλα τα φόντα για να κάνει και τρίτη μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων.

Είναι λογικό από μεγάλη μερίδα του Τύπου να αντιμετωπίστηκε ως «μπαμ» η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, «βόμβες» ήταν ο Μαρσέλο και ο Χάμες. Τέτοιοι ποδοσφαιριστές δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας ότι θα τους βλέπαμε στα μέρη μας, έστω και σε προχωρημένη ηλικία. Παρόλα αυτά ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα, αλλά αποχώρησαν δίχως να ανταποκριθούν στις προσδοκίες.

Δεν λέμε ότι θα συμβεί το ίδιο με τον Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ αναζητάει ένα «restart». Από τη μία έχουμε να κάνουμε με έναν ποδοσφαιριστή που στις καλές του βραδιές έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να κάνει άνω - κάτω οποιαδήποτε άμυνα με τις κούρσες του και την ταχύτητά του από τα άκρα της επίθεσης.

Δεν έκανε άλλωστε τυχαία τις μεταγραφές σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μονακό. Ούτε φυσικά ήταν τυχαία η εξαιρετική θητεία που είχε στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, χάρη στην οποία έκανε το άλμα για τη La Liga.

Από την άλλη είναι ένα ερωτηματικό η κατάστασή του, καθώς ναι μεν δεν αντιμετωπίζει κάποιον τραυματισμό και έκανε κανονικά προπονήσεις (έστω και στους «κομμένους») το τελευταίο τετράμηνο στη Μονακό, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Τελευταία φορά έπαιξε σε επίσημο ματς τέλη Φεβρουαρίου 2023. Είναι ένα ερωτηματικό λοιπόν κατά πόσο έχει επηρεαστεί από τη μεγάλη αποχή από την ένταση των επίσημων αγώνων.

Ως ποδοσφαιρική αξία δεν αμφισβητείται. Αν βρει τα πατήματά του, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι να συζητάμε για έναν παίκτη - πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί ως ποδοσφαιρική αξία είναι πολυτέλεια. Το ζητούμενο είναι να βρει το συντομότερο δυνατόν τα πατήματά του, γιατί η μακρά απουσία από τη δράση είναι ένα γεγονός που πολλές φορές επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές.

Από εκεί και πέρα, οι βόμβες και οι «κρότοι» μιας μεταγραφής θα φανούν στο χορτάρι και όχι στα γραφόμενα των δημοσιογράφων στα ΜΜΕ ή των οπαδών στα social media.

Εμείς οφείλουμε να παρουσιάσουμε όλα τα στοιχεία μίας μεταγραφής, να μεταφέρουμε όλες τις πληροφορίες που αφορούν έναν ποδοσφαιριστή, τα ατού και τα ντεζαβαντάζ. Από εκεί και πέρα «καθρέφτης» είναι το γήπεδο και κανένας άλλος.