Ολυμπιακός: Ξέρει από δύσκολα ο Ναβάρο, άφησε την Πόρτο ενώ τώρα θα έπαιζε

Μπορεί ο Φραν Ναβάρο να μην είχε χρόνο συμμετοχής στην Πόρτο, αλλά το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού έχει σκοράρει εναντίον όλων των μεγάλων στην Πορτογαλία. Έφυγε αν και ήξερε ότι θα έπαιζε περισσότερο. Ισπανός ο «αντικαταστάτης του».

Ολυμπιακός: Ξέρει από δύσκολα ο Ναβάρο, άφησε την Πόρτο ενώ τώρα θα έπαιζε

Ο εντυπωσιακός απολογισμός που είχε ο Φραν Ναβάρο στη διετία του με τη Ζιλ Βιθέντε και τα 37 γκολ που είχε πετύχει σε μία ομάδα όχι από τις πιο δυνατές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα έκαναν ένα κλαμπ σαν την Πόρτο να τον εμπιστευτεί και να πληρώσει 7 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

Σημασία είχε όμως ότι ο Ναβάρο έβαλε γκολ στη θητεία του με την Ζιλ Βιθέντε σε όλες τις μεγάλες πορτογαλικές ομάδες. Είχε σκοράρει στην ίδια την Πόρτο δύο φορές, επίσης δύο εναντίον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και άλλη μία κόντρα στην Μπενφίκα. Είχε δηλαδή ικανότητα να διασπά και τις πιο δυνατές άμυνες, ενώ ήταν σημαντικό ότι τα γκολ του είχαν συχνότητα, δεν υπήρχαν μεγάλα διαστήματα στα οποία έχανε την επαφή.

Στην Πόρτο όλοι ξέρουμε ότι με τον Ταρεμί και τον Εβανίλσον δυσκολεύτηκε να βρει χρόνο συμμετοχής, αυτόν που τώρα θα ψάξει εκεί ένας άλλος Ισπανός επιθετικός των «Δράκων».

Ο Τόνι Μαρτίνεθ, συμπατριώτης του Ναβάρο και ένα χρόνο μεγαλύτερος σε ηλικία, επίσης είναι ένας εξαιρετικός φορ που όμως είχε μείνει και αυτός εκτός βασικού πλάνου. Ήταν μάλιστα να φύγει από την Πόρτο, αλλά με τον δανεισμό του Ναβάρο στον Ολυμπιακό, αποφασίστηκε να παραμείνει και μάλιστα έπαιξε εναντίον της Τσάβες.

Ο Μαρτίνεθ περιμένει ότι θα πάρει κι άλλα ματς από τον Κονσεϊσάο, καθώς ο Ταρεμί θα λείψει με την Εθνική Ιράν κι έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για περισσότερη συμμετοχή στον Μαρτίνεθ.

Ο Ναβάρο ήξερε ότι θα είχε αυτός τη δυνατότητα να αγωνιστεί τον Ιανουάριο βασικός στην Πόρτο, αλλά προτίμησε την προοπτική του Ολυμπιακού. Κάτι επίσης σημαντικό σε ό,τι αφορά τη διάθεση που έχει ο παίκτης για μόνιμη παρουσία στην ενδεκάδα και αγωνιστικό ρυθμό, όπως φυσικά και το ρόλο των Πορτογάλων του Ολυμπιακού (Άλβες και Καρβαλιάλ) για να τον πείσουν.