Κοινή ανακοίνωση Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε και Τουρκικής Ομοσπονδία για την αναβολή του Σoύπερ Καπ!

Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση, μαζί με την Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την επεισοδιακή αναβολή του Super Cup που ήταν προγραμματισμένο στην Σ. Αραβία αναφέροντας ότι θα γίνει 

Κοινή ανακοίνωση Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε και Τουρκικής Ομοσπονδία για την αναβολή του Σoύπερ Καπ!

Για το φιάσκο του Super Cup Τουρκίας επί Σαουδαραβικού εδάφους - καθώς η αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Γαλατάσαραϊ απέναντι στην κυπελλούχο Φενέρμπαχτσε δεν διεξήχθη ποτέ - αναφέρθηκαν σε κοινή ανακοίνωση τους οι δύο ομάδες κι η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Το μεταξύ τους ντέρμπι ήταν προγραμματισμένο για την Παρασκευή (29/12), όμως Σαουδάραβες διοργανωτές απαγόρευσαν στους Τούρκους την επίδειξη εθνικών συμβόλων, γεγονός που εξόργισε τις δυο ομάδες και οδήγησε στην ματαίωση του αγώνα.

Σε κοινή ανακοίνωση πάντως που εξέδωσαν από κοινού η Τουρκική Ομοσπονδία μαζί με τις Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε αποφεύγονται κατηγορίες εναντίον των Σαουδαράβων γύρω και γενικόλογα αναφέρεται ότι το ματς θα διεξαχθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

«Για να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία με τους συλλόγους μας διοργανώσαμε γιορτή στο εξωτερικό με τέτοιο τρόπο που θα συνεισέφερε στην εικόνα και τις αξίες του τουρκικού ποδοσφαίρου και των συλλόγων μας.

Το Süper Kupa που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:45 αναβλήθηκε σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ως αποτέλεσμα κοινής απόφασης που λάβαμε με τους συλλόγους λόγω κάποιων προβλημάτων στη διοργάνωση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τους σχετικούς φορείς και διοργανωτές της οικοδέσποινας χώρας για τις προσπάθειες που έγιναν για τη διεξαγωγή του Süper Kupa.

Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Τουρκίας, Φενέρμπαχτσε, Γαλατάσαραϊ»