Ολυμπιακός: Ας μην είναι χωρίς… λόγο η απουσία του Ελ Κααμπί

Ο Ολυμπιακός θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ελ Κααμπί σε ένα διάστημα γεμάτο ντέρμπι και το θέμα είναι πόσο θα παίξει στο Κύπελλο Εθνών ο Μαροκινός διεθνής.

Ολυμπιακός: Ας μην είναι χωρίς… λόγο η απουσία του Ελ Κααμπί

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί θα λείψει ολόκληρο τον Γενάρη και μπορεί λίγο τον Φεβρουάριο εάν το Μαρόκο προχωρήσει έως τις τελικές φάσεις του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και θα χάσει όλα τα ντέρμπι που έχει ο Ολυμπιακός αυτό το μήνα, δηλαδή με ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, όπως και με τον Παναθηναϊκό τις δύο αναμετρήσεις για το Κύπελλο. Κι υπάρχουν και εκτός έδρας ντέρμπι για το πρωτάθλημα με Άρη και ΠΑΟ. Συν όλα τα υπόλοιπα ματς που προφανώς και θα ήταν απαραίτητη η παρουσία του πρώτου σκόρερ της ομάδας στη φετινή σεζόν.

Το ζήτημα είναι εάν αυτή η απουσία θα έχει νόημα για τον ποδοσφαιριστή, για τον οποίο προφανώς είναι τιμητικό ότι κλήθηκε ξανά στην Εθνική το τελευταίο διάστημα. Κάτι που σίγουρα χρωστά στον Ολυμπιακό, καθώς μετά την αλλαγή προπονητή (από Χαλίλχοζιτς σε Ρεγκραγκί) δεν είχε κληθεί για δεκατέσσερις αγώνες και είχε χάσει και το Μουντιάλ στο Κατάρ.

Στα τελευταία παιχνίδια ο Ελ Κααμπί είναι παρών, άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι έχει βάλει 20 γκολ με την Εθνική του στη διάρκεια της καριέρας του, οπότε είναι πάντα ένας υπολογίσιμος στράικερ. Παραμένει ο δεύτερος στην ιεραρχία, πίσω από τον Γιουσέφ Εν Νεσίρι που θα είναι ο βασικός στα ματς των γηπέδων της Ακτής Ελεφαντοστού. Κι ο Ελ Κααμπί θα έχει συμπληρωματικό ρόλο, κάτι που συνέβη και στους τελευταίους αγώνες στους οποίους κλήθηκε από τον Γαλλομαροκινό ομοσπονδιακό τεχνικό. Με τον Χαλίλχοζιτς στον πάγκο, ο Ελ Κααμπί έπαιζε και δίδυμο στην επίθεση με τον Εν Νεσίρι, τώρα είναι αναπληρωματικός του άσου της Σεβίλλης.

Έβαλε όμως δύο γκολ ο φορ του Ολυμπιακού στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Μαρόκου και κράτησε τη θέση του σε μία Εθνική που έχει φυσικά πολλά αστέρια σε μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Καλό για τον ίδιο θα είναι η συμμετοχή του σε αυτό το τουρνουά να έχει και χρόνο δράσης κι όχι απλώς να πάει για να είναι στον πάγκο. Ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός θα τον περιμένει υγιή και σε καλή κατάσταση για το υπόλοιπο της σεζόν, ασχέτως τι θα γίνει στα μεταγραφικά για την επίθεση. Αλλά αφού τον χάνει για τόσο καιρό, θα ήταν ευχάριστο για όλους να χρησιμοποιηθεί κι όχι να βλέπει τα ματς από τον πάγκο (με Τανζανία, Κονγκό και Ζάμπια στον όμιλο, άρα λογικά θα συνεχίσει στα νοκ άουτ).