Ύμνοι Ροντινέι για Ολυμπιακό, Καρβαλιάλ, Φορτούνη, Ελλάδα

Μεγάλη συνέντευξη στη Βραζιλία έδωσε ο Ροντινέι και αναφέρθηκε στην εμπειρία του στον Ολυμπιακό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τι είπε για τα ντέρμπι με ΠΑΟ. 

Ύμνοι Ροντινέι για Ολυμπιακό, Καρβαλιάλ, Φορτούνη, Ελλάδα

Στη βραζιλιάνικη Globo έδωσε μεγάλη συνέντευξη ο Ροντινέι και ο άσος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εμπειρία του στην Ελλάδα και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τόνισε πόσο πολύ τον βοήθησε ο Νταβίντ Λουίζ για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, είπε ότι τον ήθελαν πολλές ομάδες της Βραζιλίας και η Ρίβερ Πλέιτ αλλά εκείνος αποφάσισε να παίξει στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα.

Στα πιο σημαντικά: «Ο Κάρλος Καρβαλιάλ μου είπε ότι παραλίγο να ήταν προπονητης μου στην Φλαμένγκο, είναι εκπληκτικός κόουτς και έχει συνεργάτες που ασχολούνται με το αμυντικό και το επιθετικό παιχνίδι, ενώ έχει αλλάξει και ο δικός μου τρόπος παιχνιδιού. Στην Ελλάδα το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, αρκετές ομάδες το διεκδικούν. Δεν είναι εύκολο να παίξεις στο Champions League, αλλά αγωνίστηκα φέτος απέναντι στον Πακετά στο Λονδίνο και στην Φράιμπουργκ και ήταν εξαιρετικές εμπειρίες.

Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό ήμασταν δώδεκα βαθμούς πίσω και πλησιάσαμε, δώσαμε και την ψυχή μας για τον τίτλο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την αντιπαλότητα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, είναι σαν το Βάσκο-Φλαμένγκο. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα με τους πιο ένθερμους οπαδούς. Δεν έχω πίεση εδώ, όταν έχεις παίξει στη Φλαμένγκο δεν έχεις πίεση πουθενά. Όταν σε έχουν αποδοκιμάσει 70.000 αντίπαλοι, δεν καταλαβαίνεις από αποδοκιμασίες. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Μαρσέλο και να πάρω μέρος από την εμπειρία του.

Ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα είναι ο Φορτούνης και έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι. Κάνω παρέα με τον Αράο, μου είχε στείλει μήνυμα από τότε που έπαιζε στην Τουρκία, είναι φίλες και οι γυναίκες μας. Έχω ακόμη ενάμιση χρόνο συμβόλαιο και θέλω να το απολαύσω όσο γίνεται περισσότερο, σε μία χώρα με ευχάριστους ανθρώπους» ήταν μερικά από όσα είπε ο Ροντινέι ο οποίος τόνισε ότι από τους πολλούς μεγάλους φουλ-μπακ που είχε η Βραζιλία, αγαπημένος του ήταν ο Μαικόν.