Ένα πρόγραμμα για σερί νικών, αλλά και με παγίδες

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μία σειρά αγώνων που μπορεί να κάνει νίκες, όμως, από την άλλη οι δυσκολίες είναι μεγάλες για να φτάσει στον τελικό στόχο.

Ένα πρόγραμμα για σερί νικών, αλλά και με παγίδες

Στο Λουξεμβούργο ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί αποτελεσμάτων. Η ομάδα του Πειραιά προερχόταν από τρεις ήττες και μία ισοπαλία σε Super League και Europa League και είχε τεράστια ανάγκη μία νίκη που θα άλλαζε τη ψυχολογία και το κλίμα στο εσωτερικό των «ερυθρόλευκων».

Τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Απόλλωνα και με δεδομένο το πρόγραμμα που ακολουθεί έχει μία μεγάλη ευκαιρία για ένα νέο σερί επιτυχιών που θα του δώσει σημαντικούς βαθμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φυσικά και δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και το πρόγραμμα δεν είναι απλό με ματς ανά τρεις ημέρες.

Η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα τη Δευτέρα θεωρητικά είναι απλή ιστορία και την Πέμπτη υπάρχει η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ την επόμενη Κυριακή ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Άρη. Αυτή είναι μία παγίδα στο δρόμο των «ερυθρόλευκων», αφού πάντοτε ένας αγώνας στη Θεσσαλονίκη κρύβει πολλές δυσκολίες.

Στις 8 Νοεμβρίου, τέσσερις ημέρες μετά, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ντουντελάνζ σε ένα πολύ σημαντικό ματς για το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας του Πειραιά. Αυτή η σειρά των αγώνων ολοκληρώνεται στις 11 Νοεμβρίου με το εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό. Ένας Παναθηναϊκός που μπορεί να έχει στη σύνθεση του πολλούς πιτσιρικάδες, όμως δεν παύει να είναι ντέρμπι «αιωνίων» και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Αυτή η διαδρομή μέχρι τις 11 Νοεμβρίου όταν και θα υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος έχει δύο αναγνώσεις. Από τη μία ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει ένα σερί νικών, αλλά από την άλλη υπάρχουν παγίδες. Η πρώτη και κυριότερη είναι η συχνότητα των αγώνων. Η δεύτερη είναι το «Κλεάνθης Βικελίδης» που πάντοτε είναι δύσκολη έδρα και η τρίτη το ντέρμπι «αιωνίων», διότι η ιστορία μας έχει διδάξει ότι σε ένα τέτοιο ματς δεν μπορεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα.