«Πόρτα» της FIFA σε Σπόρτινγκ για τον Ζέλσον Μαρτίνς - Τι ισχύει για Ποντένσε

Πως συνδέεται ο Ζέλσον Μαρτίνς της Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Ντάνιελ Ποντένσε του Ολυμπιακού.

«Πόρτα» της FIFA σε Σπόρτινγκ για τον Ζέλσον Μαρτίνς - Τι ισχύει για Ποντένσε

Ο Ζέλσον Μαρτίνς ήταν ένας εκ των ποδοσφαιριστών που το περασμένο καλοκαίρι διεκδίκησε την ελευθερία του από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, μετά την επίθεση που δέχθηκε πέρυσι η ομάδα από οπαδούς στο προπονητικό της κέντρο.

Ο ίδιος αναζήτησε την επόμενή του ποδοσφαιρική στέγη στην Ατλέτικο Μαδρίτης και η Σπόρτινγκ διεκδίκησε από την ισπανική ομάδα το ποσό των 105 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η FIFA ενημέρωσε στις 22 του μήνα την ομάδα της Πορτογαλίας ότι η ίδια είναι αναρμόδια να πάρει θέση για την υπόθεση από τη στιγμή που το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας χειρίζεται το θέμα.

Το έγγραφο φέρει τις υπογραφές των Ομάρ Ονγκάρο (Διευθυντής Κανονισμών Ποδοσφαίρου της FIFA) και της Μάγια Κούστερ Χόφμαν (επικεφαλής για του στάτους των ποδοσφαιριστών). Σε αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει λόγο στην υπόθεση, σε μια προσπάθεια η FIFA να απαλλαγεί από το... βάρος του να δώσει εναλλακτική απόφαση στην Σπόρτινγκ για το θέμα της φυγής των ποδοσφαιριστών της.

Κάπως έτσι θα πάει το πράγμα λοιπόν και στην υπόθεση του Ντάνιελ Ποντένσε που πλέον είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Η Σπόρτινγκ έχει προσφύγει και για τη δική του περίπτωση στη FIFA η οποία αναμένεται να παραπέμψει και αυτό το θέμα στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας το οποίο έχει ρίξει ήδη δύο «πόρτες» στην Σπόρτινγκ για το θέμα του Μαρτίνς. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για τον Ποντένσε, αλλά και τους Ράφαελ Λεάο της Λιλ και Ρούμπεν Ριμπέιρο της Αλ Αΐν.