Ολυμπιακός: Η πρόθεση της Πούμας για Φρέιρε

Τι λένε στο Μεξικό για το μέλλον του Αργεντινού στόπερ του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Η πρόθεση της Πούμας για Φρέιρε

Η έντονη κινητικότητα του Ολυμπιακού για να προχωρήσει στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού αυτομάτως βάζει στο τραπέζι ζητήματα που αφορούν τους στόπερ στο υπάρχον ρόστερ. Δεν αποτελεί μυστικό ότι μόνο σίγουρη δεν είναι η παραμονή του Νίκολας Φρέιρε στο λιμάνι έως το τέλος της σεζόν.

Δεν έχει να κάνει φυσικά με τον τραυματισμό του και το γεγονός ότι έχει να αγωνιστεί από την 1η Οκτωβρίου που υπέστη θλάση και ακολούθησαν υποτροπές επί υποτροπών, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη στα... πιτς. Έχει να κάνει και με την παρουσία που είχε έως και το ματς στα Γιάννενα την πρώτη μέρα του Οκτώβρη.

Ο Αργεντινός δεν έπειθε σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να αποτελέσει τον «βράχο» της άμυνας και ήδη στο Μεξικό έχουν φτάσει τα μαντάτα περί πιθανής διακοπής δανεισμού του και επιστροφής του στην Πούμας. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό, αλλά όχι τόσο απλό. Κι αυτό, γιατί θα πρέπει να το δεχτεί πρωτίστως η Πούμας, η οποία συμφώνησε με τον Ολυμπιακό έως το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι Μεξικάνοι δεν τον υπολόγιζαν το περασμένο καλοκαίρι και για αυτό το λόγο είχαν ανάψει το «πράσινο φως» για τον δανεισμό του στους Πειραιώτες. Ποια είναι η πρόθεσή τους; Φυσικά θα προτιμούσαν να μείνει στον Ολυμπιακό. Από την άλλη, όμως, αναγνωρίζουν ότι αν παραμείνει στο λιμάνι και δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής, τότε θα πέσει κι άλλο η χρηματιστηριακή του αξία. Αυτό σημαίνει ότι το ερχόμενο καλοκαίρι, που είχε σκοπό να τον πουλήσει, μιας και το συμβόλαιό του με την Πούμας εκπνέει το 2025, κινδυνεύει να τον δώσει... κοψοχρονιά ή να της μείνει στο «ράφι».

Οι ρεπόρτερ της Πούμας εκτιμούν ότι στο τέλος η διοίκηση του μεξικανικού συλλόγου θα δεχτεί τη διακοπή του δανεισμού του, επιδιώκοντας να του βρει άλλη ποδοσφαιρική στέγη τον Ιανουάριο. Ο λόγος είναι προφανής: Από τη στιγμή που θέλει να τον πουλήσει το καλοκαίρι, συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να πάρει κάποια χρήματα αν πάει σε μία ομάδα που θα αγωνίζεται έως το τέλος της σεζόν από το να παραμείνει στον Ολυμπιακό και να μην παίζει καθόλου.