Παναιτωλικός: Στην Αμέρικα Ντε Κάλι ο Γκρατερόλ – Κράτησε ποσοστό μεταπώλησης

Παρελθόν από την ΠΑΕ Παναιτωλικός αποτελεί και επίσημα πλέον ο Ζοέλ Γκρατερόλ ο οποίος παραχωρήθηκε στην Αμέρικα Ντε Κάλι της Κολομβίας από την ομάδα του Αγρινίου.

Παναιτωλικός: Στην Αμέρικα Ντε Κάλι ο Γκρατερόλ – Κράτησε ποσοστό μεταπώλησης

Ο 26χρονος Διεθνής Βενεζουελάνος τερματοφύλακας που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 από τα «καναρίνια», έμεινε στο Αγρίνιο σχεδόν ένα χρόνο πριν επιστρέψει στην Κολομβία, στην ομάδα από την οποία είχε μείνει ελεύθερος για να μετακομίσει στην Ευρώπη.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η ομάδα του Αγρινίου έλαβε κάποιο οικονομικό αντίτιμο για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή ο οποίος είχε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο, θα διατηρήσει ένα ποσοστό μεταπώληση, σε περίπτωση που η ομάδα της Κολομβίας πωλήσει τα δικαιώματα του Γκρατερόλ σε κάποιον τρίτο σύλλογο στο μέλλον.

Από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, ο Γκρατερόλ αγωνίστηκε σε 5 αγώνες του πρωταθλήματος της Super League με την φανέλα του Παναιτωλικού, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του σε δύο από αυτούς, ενώ δέχθηκε συνολικά 5 γκολ στους άλλους τρεις.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο δεν αγωνίστηκε σε κανέναν αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου, ενώ σε αρκετούς από αυτούς δεν συμπεριλήφθηκε καν στην αποστολή του Παναιτωλικού, αν και βρισκόταν σταθερά σε όλες τις κλήσεις της Εθνικής Βενεζουέλας.