Έχει χώρο για τον «Τόρο»!

Ο Βασίλης Τοροσίδης έδειξε στο Λουξεμβούργο ότι δεν είναι για να έχει παίξει μόλις ένα ημίχρονο στο πρωτάθλημα κι αυτό στα χαφ!

Έχει χώρο για τον «Τόρο»!

Το φετινό ξεκίνημα του Ομάρ Ελαμπντελαουί έχει φέρει απολύτως λογικά τον Νορβηγό σε βασικό ρόλο στο δεξί άκρο της ερυθρόλευκης άμυνας. Από την αριστερή πλευρά ο Ολυμπιακός έχει ποντάρει πολύ στο «πρότζεκτ Τσιμίκας», ενώ και ο Λεονάρντο Κούτρης σταδιακά ξαναβρίσκει τον καλό εαυτό του, από τη στιγμή που άφησε οριστικά πίσω τον περσινό τραυματισμό και είναι σε απόλυτο στάδιο ετοιμότητας έχοντας χάσει μέρος της προετοιμασίας.

Ο Βασίλης Τοροσίδης που αποκτήθηκε για να έχει υποστηρικτικό ρόλο σε όποια θέση έχει ανάγκη η ομάδα (είτε για να ξεκουράζει τον Ομάρ, είτε για να παίζει αριστερό μπακ, είτε ακόμα και στο κέντρο της άμυνας ή στη μεσαία γραμμή), έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αντικαθιστώντας στη φυσική θέση του τον Ελαμπντελαουί στις αναμετρήσεις με την Μίλαν και την Ντουντελάνζ.

Στην Ιταλία ένιωθε σαν στο σπίτι του και έκανε πολύ καλό παιχνίδι μέχρι να τραυματιστεί και να καλυφθεί η θέση του από τον Μεριά στο τελευταίο διάστημα του αγώνα, ενώ στο Λουξεμβούργο ήταν πρωταγωνιστής της νίκης με το γκολ που έβγαλε νοκ άουτ τον γκολκίπερ της Ντουντελάνζ και έδιωξε μακριά την πίεση και το άγχος της ατυχίας-αστοχίας της ελληνικής ομάδας.

Στη Σούπερ Λίγκα ο έμπειρος άσος έχει παίξει μόλις ένα ημίχρονο, το πρώτο της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό. Χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικός χαφ, δεν είχε κάνει κάτι ιδιαίτερο και είχε αντικατασταθεί στο ημίχρονο προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη επιθετικότητα στη διάταξη και να έρθει τελικά εκείνη η νίκη με το φάουλ του Λάζαρου. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Τοροσίδης δεν έπαιξε άλλο ματς, με τον Ομάρ αναντικατάστατο δεξιά και τον Τσιμίκα να έχει μπακ απ τον Κούτρη στην άλλη πλευρά, στην οποία έχει αγωνιστεί πολλές φορές στην καριέρα του σε Ολυμπιακό, Ιταλία και Εθνική ο 33χρονος ποδοσφαιριστής.

Όπως φάνηκε στο Λουξεμβούργο, ο Τοροσίδης είναι πλέον και καλά προπονημένος (άργησε να μπει στην προετοιμασία, είχε και μικροτραυματισμούς στη διάρκεια), διατηρεί τη δυνατότητα να προσφέρει αμυντικά και επιθετικά σε υψηλό ρυθμό, ενώ μπορεί στα μεγάλα ζόρια να βγει μπροστά και να δώσει λύσεις που έχει ανάγκη η ομάδα. Να έχει παίξει μόνο ένα ημίχρονο στην Σούπερ Λίγκα μοιάζει ελάχιστο συγκριτικά με την προσφορά που μπορεί να καταθέσει. Πώς θα γίνει να αγωνίζεται περισσότερο είναι κάτι που ο Μαρτίνς μπορεί να σχεδιάσει, με τη διαχείριση ενός παίκτη σαν τον Τοροσίδη να είναι ένα από τα πολλά τέτοιου είδους ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει σωστά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Μπορεί όχι πάντα από την αρχή, αλλά και όχι μόνο όταν ο Ομάρ γυρίζει κουρασμένος και επηρεασμένος από τα ματς-ταξίδια με τη Νορβηγία. Για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι φυσικά σε κατάσταση «τούρμπο» όπως στις αρχές ή στο peak της καριέρας του, αλλά παραμένει ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή, εν προκειμένω του Πέδρο Μαρτίνς...