Ολυμπιακός: Η ξεκάθαρη προτίμηση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου

Από τις πρώτες κινήσεις που επιχειρεί ο Ολυμπιακός στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, φαίνεται ξεκάθαρα σε ποιες αγορές θα στραφεί.

Ολυμπιακός: Η ξεκάθαρη προτίμηση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου

Από την πρώτη στιγμή που ο Πέδρο Άλβες αναλάμβανε το πόστο του αθλητικού διευθυντή στον Ολυμπιακό, το «ΦΩΣ» είχε αναλύσει το παρελθόν του και τα deals που πετύχαινε στα μεταγραφικά μέτωπα στις πρώην ομάδες του και κυρίως στην Εστορίλ.

Το 90% των κινήσεών του ήταν από τη Βραζιλία, από την Πορτογαλία, αλλά και με Πορτογάλους παίκτες που αγωνίζονταν εκτός της πατρίδας τους. Το υπόλοιπο 10% ήταν ταλεντάκια που προέρχονταν από την Αφρική...

Ο Ολυμπιακός σκοπεύει στη χειμερινή περίοδο να προχωρήσει στην απόκτηση τεσσάρων έως έξι ποδοσφαιριστών, με στόπερ (πιθανότατα δύο), χαφ (ίσως δύο), εξτρέμ και επιθετικό να είναι στην καθημερινότητα της ερυθρόλευκης μεταγραφικής επικαιρότητας.

Απ’ ό,τι αποδεικνύεται στις πρώτες κινήσεις που επιχειρεί να κάνει ο Ολυμπιακός είναι κυρίως με Πορτογάλους ή ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική.

Η περίπτωση του στόπερ της Φλαμένγκο, Λέο Περέιρα είναι ενδεικτική. Ο 28χρονος αμυντικός της ομάδας του Ρίο Ντε Τζανέιρο αποτελεί τον «Νο1» στόχο των Πειραιωτών για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας.

Μία ακόμη περίπτωση για να αποτελέσει μία έξτρα λύση στα μετόπισθεν είναι ο 30χρονος Αργεντινός Λαουτάρο Τζιανέτι της Βελέζ Σάρσφιλντ. Θυμίζουμε ότι ο Άλβες είχε εξαιρετική άποψη και για τον Γκαστόν Ερνάντες της Σαν Λορέντζο, ο οποίος αποτελούσε «καψούρα» του Αντόνιο Κορδόν και ο νέος αθλητικός διευθυντής έδειχνε εξ αρχής θετικός. Σε όλους αυτούς προσθέστε και τον 30χρονο Πορτογάλο Πάουλο Ολιβέιρα της Μπράγκα, με τον οποίο θα μπορούσε να ασχοληθεί υπό προϋποθέσεις ο Ολυμπιακός.

Στα χαφ δύο παίκτες που «παίζουν» δυνατά στο ρεπορτάζ είναι ο 27χρονος Αγκουστίν Παλαβεσίνο της Ρίβερ Πλέιτ, τον οποίο έχουν ξεχωρίσει στο λιμάνι και ο ποδοσφαιριστής αναμένει την τελική κίνηση του Ολυμπιακού, έτσι ώστε να πιέσει από την πλευρά του την ομάδα του για να του ανάψει το «πράσινο φως» για τη μεταγραφή.

Επίσης, είναι και ο Πορτογάλος χαφ Μιγκέλ Κρέσπο της Φενέρμπαχτσε, για τον οποίο έχει γίνει μία διερευνητική επαφή, αλλά προς το παρόν ο τουρκικός σύλλογος ζητάει τον «ουρανό με τ’ άστρα» για να τον παραχωρήσει.

Τέλος, είναι γνωστό ότι ο Πορτογάλος Αντρέ Σίλβα που παίζει δανεικός από τη Λειψία στη Σοσιεδάδ, αποτελεί στόχο για την κορυφή της επίθεσης, αλλά μόνο εύκολη δεν είναι η περίπτωσή του, καθώς η Σοσιεδάδ δεν δείχνει διατεθειμένη προς το παρόν να διακόψει τον δανεισμό του.

Εν ολίγοις, στην πρώτη φάση που γίνεται σοβαρή κουβέντα για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, ο Ολυμπιακός έχει στρέψει την προσοχή του στην πορτογαλική, την βραζιλιάνικη (λόγω Άλβες) και την αργεντίνικη αγορά (λόγω Κορδόν, Ναβάρο). Αναμενόμενο θα λέγαμε...