Ο πήχης έχει μπει ψηλά και υπάρχουν απαιτήσεις

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει κάνει υπερβάσεις, ετοιμάζεται να κάνει κι άλλες και περιμένει επιτυχίες με συνέπεια Γιοβάνοβιτς και παίκτες να έχουν μπροστά τους μεγάλα «πρέπει»

Ο πήχης έχει μπει ψηλά και υπάρχουν απαιτήσεις

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε χρόνο και ηρεμία με το «διπλό» στη Μαγνησία και το 0-3 επί του Βόλου μετά την «τρικυμία» από τις δύο σερί ήττες με Μακάμπι Χάιφα και Ατρόμητο.

Ήταν τόσο δυνατοί οι κραδασμοί που ακούστηκε ακόμα και το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε εκείνους που μπαίνουν υπό κρίση. Έχει λοιπόν ο Σέρβος τεχνικός πρόβλημα παραμονής; Υπάρχει θέμα Γιοβάνοβιτς; Όχι. Για την ώρα τουλάχιστον.

Είναι δεδομένο αυτό που λένε για τους προπονητές πως: «Την ώρα που υπογράφουν το συμβόλαιό τους, στην τελευταία σελίδα υπογράφουν και την απόλυσή τους».

Στη βάση αυτή προφανώς άπαντες είναι υπό κρίσι ανά πάσα και στιγμή και ανάλογα με το κατά πόσο η διοίκηση θα αντέξει τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος και η διοίκηση του Παναθηναϊκού στηρίζουν τον προπονητή και αναγνωρίζουν το συνολικά επιτυχημένο έργο του.

Στον αντίποδα, προφανώς υπάρχουν πλέον μεγαλύτερες απαιτήσεις. Από τον Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές. Η ΠΑΕ επένδυσε πολλά χρήματα στην αναβάθμιση του ρόστερ, για μία ανταγωνιστική πορεία στην Ευρώπη και στη διεκδίκηση του τίτλου με την εικόνα της ομάδας τον τελευταίο 1,5 μήνα να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.

Ο Σέρβος τεχνικός και το επιτελείο του πληρώνονται αδρά (και δικαίως) για να φέρουν αποτελέσματα. Στο σύνολο, το έχουν καταφέρει και το καταφέρνουν. Απλώς στο ποδόσφαιρο, το παρελθόν δεν εξασφαλίζει το μέλλον.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσει να νικάει και να στεφθεί πρωταθλητής διότι αυτό είναι το απόλυτο κριτήριο με το οποίο θα κριθούν άπαντες στο τέλος της σεζόν.

Η επιτυχία ή η αποτυχία της δουλειάς του καθενός, εξαρτάται από τον πρωταθλητισμό και από την απόδοση του Παναθηναϊκού. Η εποχή της πεντάδας και της έλλειψης στόχων, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η λογική του «τώρα μαθαίνουμε, πάμε στο επόμενο ματς» έχει τελειώσει και άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα (οφείλουν να) ξέρουν πως κάθε απώλεια μετράει.

Ειδικά όταν προέρχεται από αδιανόητα παιδικά λάθη και εξωφρενικά αφελείς αντιδράσεις, που επιφέρουν ήττες, αποκλεισμούς, κακή αγωνιστική εικόνα.

Η μεταγραφική περίοδος και κυρίως ο τρόπος ή η ταχύτητα με τα οποία θα κινηθεί το τεχνικό τιμ θα κρίνουν πολλά και θα μετρήσουν, για την συνολική εικόνα της ομάδας.

Χρειάζεται άμεση ενίσχυση σε νευραλγικές θέσεις και περισσότερο κίνητρο από παίκτες που θα πρέπει να δώσουν φέτος το κάτι παραπάνω, ώστε να ευοδωθεί η προσπάθεια.

Α! Και να δοθούν ευκαιρίες σε παίκτες που… επιμένουν να εκθέτουν τον Γιοβάνοβιτς, όπως ο Γερεμέγεφ, τον οποίο καλά- καλά δεν ήθελε στην προετοιμασία, αλλά ο Σουηδός τον έχει… ξελασπώσει ήδη δύο φορές.