Ολυμπιακός: Πάντα ανοιχτά τα ραντάρ και στην Αγγλία

Ο Ολυμπιακός παραδοσιακά έχει μεταγραφικά «πάρε-δώσε» σε κάθε σχετική περίοδο με την Αγγλία και δεν αποκλείεται να το συνεχίσει και τον χειμώνα. 

Ολυμπιακός: Πάντα ανοιχτά τα ραντάρ και στην Αγγλία

Ακόμη και πριν ασχοληθεί με τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Βαγγέλης Μαρινάκης και γενικά ο Ολυμπιακός αποκτήσει μία άλλου είδους σχέση με το αγγλικό ποδόσφαιρο, συνήθιζε να έχει ανοιχτή γραμμή με ποδοσφαιριστές που έπαιζαν ή είχαν περάσει από το «Νησί». Κάνοντας φυσικά όχι μόνο προσθήκες, αλλά και πολύ ακριβές πωλήσεις όπως για παράδειγμα του Μιραλάς, του Μήτρογλου, του Ποντένσε, του Σα και του Τσιμίκα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πήρε πίσω από την Γουλβς τον Ντανιέλ Ποντένσε στην πιο ηχηρή κίνησή του και δεν περιορίστηκε στις αγορές ή στους δανεισμούς από την Φόρεστ, όπως του Μπιανκόν και των Σκάρπα και Ρίτσαρντς.

Εάν δει κανείς όλες τις μεταγραφικές περιόδους θα διαπιστώσει ότι πάρα πολύ σπάνια δεν υπήρξε κάποια κίνηση του Ολυμπιακού από ή προς το αγγλικό ποδόσφαιρο. Προς το παρόν δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο σχετικό σενάριο, αλλά ουδείς μπορεί να το αποκλείσει.

Όσο κι αν η προσοχή είναι στραμμένη στην πορτογαλική ή στην βραζιλιάνικη (και γενικά λάτιν) αγορά λόγω της παρουσίας του Πέδρο Άλβες και του Κάρλος Καρβαλιάλ, είναι βέβαιο ότι στον Ολυμπιακό έχουν κατά νου και την περίπτωση που μπορεί να προκύψει κάτι σημαντικό και φυσικά εφικτό από την Αγγλία. Κάτι λογικό από τη στιγμή που οι επαφές στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό περιβάλλον είναι στενές και το συγκεκριμένο μεταγραφικό πεδίο πολύ γνωστό. Θα δούμε...