Ολυμπιακός: Εκεί την «πάτησε» και απέτυχε ο Σκάρπα

Ο Γκουστάβο Σκάρπα έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος και έφτασε στο σημείο να γυρίζει στη Βραζιλία μετά από έναν αποτυχημένο χρόνο στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός: Εκεί την «πάτησε» και απέτυχε ο Σκάρπα

Ο Γκουστάβο Σκάρπα θα ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα από την Ατλέτικο Μινέιρο. Απομένουν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα να διευθετηθούν που δεν έχουν καμία σχέση με τον Ολυμπιακό. Αφορά κάποια ζητήματα της Νότιγχαμ και της FA.

Τί συνέβη και ο «μαέστρος» της Παλμέιρας απέτυχε παταγωδώς να συνεχίσει στην Ευρώπη όλα όσα έχτισε στη Βραζιλία;

Η απάντηση που δίνουν οι Βραζιλιάνοι έχει μία ποδοσφαιρική λογική. Το λάθος του Σκάρπα ήταν ότι αποφάσισε κατευθείαν από την πατρίδα του να πάει στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Premier League και μάλιστα, σε μια χρονική περίοδο που η Νότιγχαμ Φόρεστ προσπαθούσε να βρει κορμό για να σωθεί.

Πέρσι τα Χριστούγεννα ο Σκάρπα δεν ήθελε να ακούει για Ελλάδα, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Προφανώς παρασυρμένος και από τον τότε προπονητή του στην Παλμέιρας Αμπέλ Φερέιρα που τον είχε συμβουλέψει να μην έρθει στη χώρα μας, θεωρούσε ότι μονόδρομος για εκείνον ήταν το όνειρο της Αγγλίας και όχι ένα εξάμηνο δανεισμού στον Πειραιά και να πήγαινε στο Νότιγχαμ το καλοκαίρι του 2023.

Πήγε λοιπόν στη Φόρεστ και έχοντας πίσω του ένα 2022 «γεμάτο» αγώνες, αφού δεν είχε ξεκουραστεί ούτε το καλοκαίρι λόγω του πρωταθλήματος Βραζιλίας, δεν μπορούσε να αντέξει με τίποτα στον ρυθμό της Premier League.

Έχασε πολύτιμο έδαφος από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο ευρισκόμενος στις «ρεζέρβες» της Φόρεστ, δεν μπορούσε να προσαρμοστεί με τίποτα στο Νησί και το περασμένο καλοκαίρι ήταν μονόδρομος ο δανεισμός του στον Ολυμπιακό, έτσι ώστε να έπαιζε σε ένα πρωτάθλημα πολύ χαμηλότερης ταχύτητας σε σχέση με το αγγλικό και να επέστρεφε πιο ώριμος στην Αγγλία το ερχόμενο καλοκαίρι. Αμ δε...

Το γεγονός ότι ήταν εκτός ρυθμού για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όσο βρισκόταν στη Φόρεστ, τον επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό και στον Ολυμπιακό.

Οι Βραζιλιάνοι λοιπόν πιστεύουν ότι αν ακολουθούσε την ανάποδη διαδρομή και επέλεγε πέρσι τέτοια εποχή τον δανεισμό του στον Ολυμπιακό από τη Νότιγχαμ και όχι την απευθείας μετακίνησή του στη Φόρεστ, ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά για την ευρωπαϊκή του καριέρα.

Όλα αυτά είναι βέβαια υποθετικά, αλλά δεν παύει να έχουν μία ποδοσφαιρική λογική. Ο Σκάρπα δεν είναι κακός παίκτης. Δεν γίνεται να είναι κακός ένας ποδοσφαιριστής που πήρε από το... χεράκι την Παλμέιρας και την οδήγησε σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων και Κόπα Λιμπερταδόρες. Απλώς, δεν τον ευνόησαν οι συνθήκες και σε αυτό φέρει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο ίδιος προσωπικά με την απόφαση να πάει να κολυμπήσει κατευθείαν στα... βαθιά της Αγγλίας και να μην κάνει πρώτα το «αγροτικό» του στην Ελλάδα.