Ολυμπιακός: Θα βρεθεί η άκρη με Σολμπάκεν και... Μουρίνιο

Ο Όλα Σολμπάκεν δεν υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό, αλλά θα πρέπει να πειστεί και ο Ζοσέ Μουρίνιο για να τον πάρει πίσω στη Ρόμα.

Ολυμπιακός: Θα βρεθεί η άκρη με Σολμπάκεν και... Μουρίνιο

Όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο συμφωνούσε με τον δανεισμό του Όλα Σολμπάκεν από τη Ρόμα στον Ολυμπιακό, δεν περίμενε ότι τέσσερις μήνες αργότερα θα έπεφτε στο τραπέζι των «τζιαλορόσι» θέμα επιστροφής του Νορβηγού εξτρέμ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο Όλα Σολμπάκεν δεν υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν τον είχε στα πλάνα του στο τελευταίο του ματς στο Πανθεσσαλικό, ενώ και ο Κάρλος Καρβαλιάλ τον είχε εκτός αποστολής από τα παιχνίδια με Πανσερραϊκό και Ατρόμητο.

Είναι σαφές ότι ο Νορβηγός μπακ παρότι ήρθε με την προοπτική ότι ήταν καλύτερη περίπτωση από τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ, εξελίχθηκε σε μία υπόθεση που στο λιμάνι θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα.

Τα μαντάτα περί ενδεχόμενης διακοπής δανεισμού του μεσούσης της σεζόν έχουν φτάσει έως τη Ρώμη. Ο Μουρίνιο δεν τον είχε στα πλάνα του για τη φετινή χρονιά και χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησε θετικά όταν έγινε γνωστό ότι υπάρχει η προοπτική του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, η απόφασή του να τον βάλει για 20 λεπτά στο ματς της Ρόμα με την Βερόνα στις 26 Αυγούστου έχει τώρα ως αποτέλεσμα να περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις επιλογές του Σολμπάκεν να πάει κάπου αλλού στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Έχοντας αγωνιστεί ήδη σε Ρόμα για 20 λεπτά και Ολυμπιακό για 304 λεπτά, μπορεί να φορέσει φανέλα τρίτης ομάδας μόνο αν συμμετέχει σε πρωτάθλημα άλλου ημισφαιρίου. Να έρθει π.χ. μία πρόταση στη Ρόμα από ένα βραζιλιάνικο σύλλογο.

Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα έχουν ως εξής: Ο Σολμπάκεν δεν υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό και η πρόθεση του συλλόγου είναι να διακόψει τον δανεισμό του και να επιστρέψει στη Ρόμα. Από την άλλη, ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν τον υπολογίζει και κατά συνέπεια θα πρέπει να πειστεί να τον πάρει πίσω. Η εκτίμηση που υπάρχει στην Ιταλία είναι ότι στο τέλος αυτό θα συμβεί. Ότι ο Σολμπάκεν θα επιστρέψει στην «Αιώνια Πόλη».

Περισσότερα πάντως θα γνωρίζουμε μετά τις γιορτές για την κατάληξη της συγκεκριμένης υπόθεσης...