Ολυμπιακός: Τα τελειώματα του Ποντένσε, η απουσία του Φορτούνη και ο πάγκος

Ο Ολυμπιακός έχασε δύο βαθμούς στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο με τον Ποντένσε να χάνει ευκαιρίες που δεν χάνονται σε ένα ματς που δεν έπαιξε ο Φορτούνης.

Ολυμπιακός: Τα τελειώματα του Ποντένσε, η απουσία του Φορτούνη και ο πάγκος

Δύο σημαντικούς βαθμούς άφησε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι σε ένα ματς που δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση. Ο Ατρόμητος τέσσερις ημέρες πριν είχε υποχρεώσει σε ήττα τον Παναθηναϊκό, ενώ από τη στιγμή που έχει αναλάβει την τεχνική του ηγεσία ο Σάσα Ίλιτς παραμένει αήττητος.

Η ομάδα του Περιστερίου όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής της και ο Τζαβέλλας είχε διαφορετική προσέγγιση στο ματς με τον Ολυμπιακό. Έπαιξε πιο κλειστά και χωρίς να έχει στο μυαλό της το δημιουργικό κομμάτι.

Ο Καρβαλιάλ έχασε και τον Μπιέλ από το ματς με τον Ατρόμητο και για το πρώτο ημίχρονο πήρε το ρίσκο με τον Μπρίνιτς, αλλά όπως είπε ο Γιόβετιτς δεν μπορούσε να παίξει ενενήντα λεπτά. Ο Μαυροβούνιος από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο έκανε ότι και ο Ελ Αραμπί στις Σέρρες. Άλλαξε την εικόνα της ομάδας του και ο Ολυμπιακός έφτιαξε αρκετές φάσεις.

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε ο αγώνας με τον Ατρόμητο γίνεται μεγάλη κουβέντα για την απουσία του Φορτούνη. Τόσο το ματς των Σερρών όσο και αυτό του Περιστερίου ήταν ίδια. Δύο ομάδες που έπαιξαν κλειστά και δεν άφησαν χώρους. Ο Ολυμπιακός, όμως, στις Σέρρες άρχισε να δημιουργεί από τον άξονα όταν μπήκε ο Ελ Αραμπί και στο Περιστέρι απ' όταν μπήκε ο Γιόβετιτς.

Φάσεις έκανε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι και ίσως να έκανε περισσότερες και καλύτερες απ' αυτές που έκανε στις Σέρρες με τον Φορτούνη στην ενδεκάδα. Το θέμα του Ολυμπιακού ήταν στα τελειώματα και όχι η απουσία του Φορτούνη. Οι ευκαιρίες που έχασε ο Ποντένσε είναι από αυτές που λέμε ότι «δεν χάνονται». Για την κλάση του και την ποιότητα του είναι αδικαιολόγητο να αστοχεί δύο φορές έχοντας μπροστά του ολόκληρο το τέρμα. Εάν ο Ποντένσε είχε βάλει τα γκολ που έχασε τώρα δεν θα μιλάγαμε για την απουσία του Φορτούνη, αλλά για τον Γιόβετιτς που μπήκε και έφτιαξε το παιχνίδι και τον Πορτογάλο που έβαλε τη σφραγίδα του.

ΥΓ.: Δεν θα συμφωνήσουμε με την άποψη ότι ο Καρβαλιάλ δεν ανακάτεψε την τράπουλα και ότι κακώς έκανε μία αλλαγή. Στον πάγκο του Ολυμπιακού χθες ήταν οι Τζολάκης, Ιμπόρα, Αλγκασίμ, Αλεξανδρόπουλος, Βρουσάι, Κίνι, Ρίτσαρντς, Μπιανκόν και ο Γιόβετιτς που μπήκε. Δηλαδή από αυτούς ποιος θα μπορούσε να παίξει και να αλλάξει τη ροή του ματς;