Ολυμπιακός: Η απουσία του Φορτούνη, ο Γιόβετιτς και ο Μπιέλ

Χωρίς τον σημαντικότερο ποδοσφαιριστή του, τον Κώστα Φορτούνη, θα παίξει κόντρα στον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός. Πώς είχε διαχειριστεί την απουσία του ο Μαρτίνεθ, τι σκέφτεται ο Καρβαλιάλ.

Ολυμπιακός: Η απουσία του Φορτούνη, ο Γιόβετιτς και ο Μπιέλ

Πολύ δύσκολη είναι η τελευταία αποστολή του Ολυμπιακού για το 2023. Η ομάδα του Πειραιά δοκιμάζεται στο Περιστέρι κόντρα στον αήττητο Ατρόμητο επί ημερών του Σάσα Ίλιτς. Οι «κυανόλευκοι» προέρχονται από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού και είναι έτοιμοι να βάλουν δύσκολα και στην ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Ο Πορτογάλος προπονητής γνώριζε ότι δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Κώστα Φορτούνη, αλλά από την Τετάρτη (20/12) του προέκυψε νέο πρόβλημα που έχει να κάνει με τον Μαντί Καμαρά.

Το θέμα του Καρβαλιάλ είναι πως θα καλύψει το κενό του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος φέτος έχει αποδειχτεί καθοριστικός για τον Ολυμπιακό. Από τα δικά του πόδια ξεκινάει κάθε καλή στιγμή που κάνει η ομάδα του Πειραιά στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Φορτούνης είχε απουσιάσει και από το ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, αφού τότε αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν ήθελε να ρισκάρει τη συμμετοχή του. Τότε σε εκείνο το ματς ο Ισπανός προπονητής είχε επιλέξει να βάλει από την αρχή τον Γιόβετιτς.

Δεν το είχε κάνει τυχαία αυτό ο Μαρτίνεθ και μάλιστα τον είχε δικαιώσει η σκέψη του. Ίσως τώρα ο Καρβαλιάλ να έβαζε τον Ελ Αραμπί αλλά του χάλασε τα σχέδια ο τραυματισμός του. Ο Μαυροβούνιος που είχε παίξει από την αρχή με τον ΟΦΗ είναι επιθετικός που μπορεί να κρατήσει μπάλα στα πόδια του, να δημιουργήσει και να την «σπάσει» στους συμπαίκτες του. Και είναι γεγονός ότι σε εκείνο το παιχνίδι ο Γιόβετιτς ήταν ο καθοριστικός παίκτης του Ολυμπιακού για να πάρει τη νίκη η ομάδα του.

Για το Περιστέρι η σκέψη που έχει ο Καρβαλιάλ είναι να βάλει από την αρχή τον Μπιέλ. Θέλει να αξιοποιήσει τον Ισπανό μεσοεπιθετικό για τον οποίο πιστεύει ότι πράγματι έχει πολλά να δώσει στην ομάδα του Πειραιά. Ο Μπιέλ θα κληθεί να πάρει τις μπάλες που θα περνούσαν από τα πόδια του Φορτούνη και να κάνει τη δουλειά του αρχηγού, αλλά και αυτή που έκανε ο Γιόβετιτς στο Ηράκλειο.

Ο Μαυροβούνιος, πάντως είναι πολύ πιθανό στο Περιστέρι να πάρει χρόνο αφού πλέον δεν υπάρχει και ο Ελ Αραμπί που ταλαιπωρείται από τραυματισμό.