Ολυμπιακός: Σοβαρές απουσίες και... παρουσίες

Η απουσία των βασικών και σε υψηλότατη απόδοση φέτος Φορτούνη και Καμαρά δεν είναι μικρό πράγμα για τον Ολυμπιακό ενόψει Ατρόμητου. Κι αυτοί που θα παίξουν, όμως, έχουν σχεδόν είκοσι ματς φέτος και κίνητρο.

Ολυμπιακός: Σοβαρές απουσίες και... παρουσίες

Προφανώς και είναι σημαντικές οι απουσίες των Κώστα Φορτούνη και Μαντί Καμαρά στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (21/12-20.30) απέναντι στον φορμαρισμένο και σε σούπερ ψυχολογία αντίπαλο.

Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι φέτος μόνιμα στην ενδεκάδα και επίσης σχεδόν πάντα από τους καλύτερους σε απόδοση. Ειδικά ο Φορτούνης με σημαντικό αριθμό γκολ και ασίστ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κάθε προπονητής θα είχε μεγάλες σκέψεις για να βρει τον καλύτερο τρόπο να τους αντικαταστήσει, αλλά το ρόστερ του Ολυμπιακού (όσο και να χρειάζεται ενίσχυση ή αλλαγές) παραμένει γεμάτο από λύσεις.

Στην ενδεκάδα αναμένεται να βρεθεί ο Πεπ Μπιέλ αντί του Φορτούνη και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος αντί του Καμαρά. Δεν είναι παίκτες ούτε άπειροι, αλλά ούτε και ότι έρχονται από τα... βάθη του πάγκου για να δώσουν ξαφνικά λύσεις.

Ο Μπιελ και ο Αλεξανδρόπουλος έχουν συμμετάσχει ο καθένας σε 19 από τους φετινούς αγώνες του Ολυμπιακού. Πολλές φορές ως αλλαγή, αρκετές φορές ως βασικοί. Με σημαντικό κίνητρο από την πλευρά τους να δείξουν ότι είναι σε καλή κατάσταση, ότι βρίσκονται σε ανοδική πορεία (κυρίως ο Ισπανός, γιατί ο Έλληνας έχει από την αρχή μία σταθερότητα όποτε παίζει) και ότι πρέπει να παίζουν ακόμη περισσότερο.

Δεν είναι απλό να αντικαθίστανται παίκτες όπως ο Φορτούνης και ο Μαντί, αλλά σε ένα ρόστερ σαν κι αυτό του Ολυμπιακού, θα πρέπει να είναι απλό. Ή να γίνει.