Βόλος - Παναθηναϊκός 0-3: Με ήρωα τον Γερεμέγεφ

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ με δύο γκολ βοήθησε τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στις νίκες (3-0 στον Βόλο) και να πάει ήρεμα στις γιορτές. Όλα τα γκολ (και του Αράο) στο β' μέρος

Βόλος - Παναθηναϊκός 0-3: Με ήρωα τον Γερεμέγεφ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε και αποείδε την ομάδα του να μην μπορεί να σκοράρει και να έχει μπλοκαριστεί στο Πανθεσσαλικό, έβαλε στα μισά του β΄μέρους τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ και ο Σουηδός φορ σφράγισε μια άνετη τελικά νίκη του Παναθηναϊκού επί του Βόλου με 3-0. Αποτέλεσμα που δε φαινόταν ότι θα μπορούσε να έρθει καθώς οι γηπεδούχοι είχαν κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι να μπει στο γήπεδο ο Γερεμέγεφ και να δείξει ξανά τη δεινότητά του στο σκοράρισμα.

Χωρίς αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που νίκησε στην Λαμία άρχισε ο Άνχελ Λόπεθ για τον Βόλο και με σχηματισμό 4-4-2, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε πολλές απουσίες να αντιμετωπίσει, άλλαξε γκολκίπερ (Λοντίγκιν αντί Μπρινιόλι) και προτίμησε τον Αράο σε θέση κεντρικού αμυντικού, δίπλα στον αρχηγό Σένκεφελντ.

Σταδιακά ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο και είχε δύο καλές στιγμές με τον Μλαντένοβιτς στο 15΄και τον Μαντσίνι στο 16', αλλά και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 22' από γύρισμα του Ιωαννίδη και αποτυχία του Παλάσιος να σκοράρει από κοντά. Στο 31' ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να ευστοχήσει μετά από καλή επίθεση, με την πίεση του ΠΑΟ να εντείνεται. Ο Βόλος απείλησε στο 42' με τον Μωραΐτη (κεφαλιά άουτ), ενώ στις καθυστερήσεις ο Ιωαννίδης πέρασε τον Καλογερόπουλο και μπήκε στην περιοχή αλλά αστόχησε από πλάγια θέση.

Χωρίς αλλαγές άρχισαν το δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες των δύο ομάδων με τον Βόλο να διαμαρτύρεται δίκαια για δεύτερη κίτρινη στον Μπερνάρ που δεν δόθηκε από τον Βεργέτη στο 48'. Ο Γιοβάνοβιτς έφερε προς το κέντρο τον Μλαντένοβιτς και άφησε την αριστερή πλευρά στον Μαντσίνι που είχε καλή στιγμή στο 53', αλλά τον πρόλαβε ο Μύγας.

Ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να βάλει δεύτερο φορ, τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, ο οποίος μόλις πέρασε στο παιχνίδι έβαλε γκολ! Η μπαλιά του Ιωαννίδη στον χώρο ήταν εξαιρετική και ο Σουηδός επιθετικός πλάσαρε όμορφα τον Κόστιτς για το 0-1. Στο 66' ο Παναθηναϊκός βρήκε το δεύτερο γκολ από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ και κεφαλιά του Γουίλιαν Αράο στο πρώτο δοκάρι, ουσιαστικά καθαρίζοντας το παιχνίδι. Στο 68' είχε μακρινό σουτ ο Βιλένα λίγο άουτ και στο 72' ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ με εναέριο γυριστό σουτ μετά από πάσα του Κώτσιρα έστειλε την μπάλα μέσω Ασλανίδη και δοκαριού στα δίχτυα. Μέσα σε οκτώ λεπτά ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 0-3. Στο 86' ο Γερεμέγεφ είχε μεγάλη ευκαιρία για χατ-τρικ, αλλά ο Κόστιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Μικρογραφία

Βόλος – Παναθηναϊκός 0-3

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Σκόρερ: 64', 72' Γερεμέγεφ, 66' Αράο

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: 51' Γκλάβτσιτς - 33' Μπερνάρ, 44' Βιλένα

Συνθέσεις

Βόλος: Κόστιτς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (68' Κορνέτ), Μύγας (68' Κίτσος), Τσοκάνης (63' λ.τ. Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Άλχο, Κόμπα (68' Ντέλετιτς), Γκαρσία, Μωραΐτης (74' Μπερτόλιο)

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (82' Γεντβάι), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (61' Ζέκα), Βιλένα (82' Τσόκαϊ), Μπερνάρ (73' Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Μαντσίνι (62' Γερεμέγεφ). Ιωαννίδης