Ολυμπιακός: Οι διαφορετικοί πρωταγωνιστές φέρνουν προβλήματα στους άλλους

Η σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό η ανάδειξη κι άλλων πρωταγωνιστών στους αγώνες του και όχι μόνο του Φορτούνη (που δεν θα παίξει στο Περιστέρι). Ο Μασούρας και ο Ελ Αραμπί έδωσαν το παράδειγμα για τη συνέχεια. 

Ολυμπιακός: Οι διαφορετικοί πρωταγωνιστές φέρνουν προβλήματα στους άλλους

Στις Σέρρες ο Ολυμπιακός αξιοποίησε την ευκαιρία που είχε -μετά τις απώλειες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ- να βρεθεί ξανά πολύ κοντά στην κορυφή και στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, συγκάτοικος πλέον με τους άλλους δύο διεκδικητές. Σε μία βαθμολογία που θα μπορούσε να ήταν αλλιώς διαμορφωμένη με τα αποτελέσματα στο γήπεδο, αλλά για την ίδια την ομάδα αυτό θα πρέπει να φύγει ως σκέψη. Εάν αλλάξει κάτι στην πορεία, ας το αντιμετωπίσει τότε.

Τώρα ο Ολυμπιακός ακολουθεί τον ΠΑΟΚ (με τον οποίο συνεχίζουν στην Ευρώπη) και έχει την ίδια βαθμολογική θέση και καλύτερη διάθεση από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που φέρνουν το βάρος του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό φάνηκαν δύο σημαντικά πράγματα:

Πρώτον, ότι η ομάδα έχει την υπομονή σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις στις οποίες είναι το φαβορί και αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες, να παίζει όπως πρέπει. Να πιέζει ψηλά, να ανακτά μπάλες, να είναι προσεκτική αμυντικά για να μη δέχεται φάσεις, να κουράζει τον αντίπαλο. Και όταν συμβαίνουν όλα αυτά, κάποια στιγμή το γκολ θα έρθει. Αυτό είναι το πιθανότερο. Και η νίκη επίσης.

Το δεύτερο: ο Ολυμπιακός συνήθως φέτος έχει συγκεκριμένους πρωταγωνιστές. Κυρίως τον Φορτούνη. Αλλά και τον Ελ Κααμπί, τον Ροντινέι, τον Ποντένσε, τον Ρέτσο, τον Μαντί, τον Έσε. Κάποιους άλλους με αναλαμπές και με παρενθέσεις, κάποιους με διάρκεια ή χωρίς.

Στις Σέρρες, λοιπόν, ο Ολυμπιακός πήρε το παιχνίδι γιατί ο Ελ Αραμπί θύμισε τα παλιά ένδοξα και ο Μασούρας δεν σταμάτησε λεπτό να μαρκάρει, να κλέβει μπάλες, να συμμετέχει ουσιαστικά και φυσικά να κερδίζει το πέναλτι. Παίκτες που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός να είναι μπροστά. Όπως έχει κι άλλους που πρέπει να βγουν πιο μπροστά στα επόμενα ματς, από ένα ρόστερ ήδη γεμάτο κι ας πρόκειται να ενισχυθεί περισσότερο ή να έχει αποχωρήσεις.

Εάν οι πρωταγωνιστές είναι διαφορετικοί και με μεγαλύτερη διάρκεια στη σειρά των αγώνων που ακολουθούν, τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια. Σε τέτοιου είδους ματς όπως με τον Πανσερραϊκό ή τον Ατρόμητο, όπως και στα πιο δύσκολα.