Ολυμπιακός: Κομβικό το ματς στο Περιστέρι

Ο Ολυμπιακός έκανε στις Σέρρες αυτό που έπρεπε, αλλά για να μην χάσει ό,τι κέρδισε επιβάλλεται να κάνει το τρία στα τρία και να περάσει από το Περιστέρι.

Ολυμπιακός: Κομβικό το ματς στο Περιστέρι

Στις Σέρρες ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο και πήρε τη νίκη σε ένα παιχνίδι που οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν αποτυχία. Αποδείχτηκε και στην πράξη ότι το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Ίσως να ήταν και δυσκολότερο το ματς απ’ ότι το περίμεναν στον Πειραιά λόγω της μαζικής άμυνας που έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές του Πάμπλο Γκαρσία. Οι Σερραίοι προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και για μία ώρα τα κατάφεραν.

Τελικά ο Ολυμπιακός έφυγε από τις Σέρρες με τη νίκη με τον Ελ Αραμπί να έρχεται από τον πάγκο και να αλλάζει την εικόνα του αγώνα. Στον Ρέντη έχουν κάθε δικαίωμα να χαμογελούν, αφού σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα βρίσκονται μόλις έναν βαθμό μακριά από την κορυφή.

Μέχρι εκεί όμως μένει η ικανοποίηση των Πειραιωτών, αφού μπροστά τους έχουν ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι και ο βαθμός δυσκολίας θα είναι μεγαλύτερος. Ο αγώνας με τον Ατρόμητο θα είναι πιο ζόρικος για τους «ερυθρόλευκους», αφού εκεί πιθανότατα θα απειληθεί και η άμυνα τους, διότι στις Σέρρες τέτοια ανησυχία δεν την είχαν οι «ερυθρόλευκοι».

Επίσης στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει χωρίς τον Φορτούνη και θα το κάνει απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται σε αρκετά καλό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα. Οι «κυανόλευκοι» είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχουν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για ένα ματς κομβικής σημασίας για την ομάδα του Καρβαλιάλ, αφού βρίσκεται έναν βαθμό μακριά από την πρώτη θέση και για να μη χάσει ότι κέρδισε σε ένα Σαββατοκύριακο θα πρέπει να πετύχει την τρίτη της νίκη με τον Πορτογάλο στον πάγκο.

Στα θετικά για τον Ολυμπιακό είναι πως αυτή τη στιγμή έχει βρει ξανά τον… χαμένο Ελ Αραμπί, έναν παίκτη που ήταν στον… πάγο επί Μαρτίνεθ. Η εκτελεστική δεινότητα του Μαροκινού δεν αμφισβητείται, αλλά γενικότερα είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει κι άλλες δουλειές στο δημιουργικό κομμάτι.