Αλμέιδα: «Είμαστε σε καλό δρόμο, μπορεί κάθε ισοπαλία να φαίνεται σαν ήττα αλλά δεν είναι έτσι»

Οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό.

Αλμέιδα: «Είμαστε σε καλό δρόμο, μπορεί κάθε ισοπαλία να φαίνεται σαν ήττα αλλά δεν είναι έτσι»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα στάθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες και τόνισε πως όποια ομάδα παίρνει βαθμό από τους «κιτρινόμαυρους» το πανηγυρίζει σαν νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα:

Για την εικόνα που είχε η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του αγώνα και μετά το 0-2: «Ξεκινήσαμε καλά, γρήγορο γκολ, ήμασταν γρήγοροι, επιθετικοί, προηγηθήκαμε 2-0, ο αντίπαλος συνέχιζε να περιμένει και με το πέρασμα των λεπτών χάναμε τον ρυθμό μας. Ήρθε άλλο ένα πέναλτι και εκεί το ματς άνοιξε. Στο δεύτερο μέρος συνεχίσαμε να έχουμε τον έλεγχο, θέλαμε να αυξήσουμε τη διαφορά, αλλά στο ποδόσφαιρο έτσι είναι, μέσα σε λίγες ευκαιρίες που είχε ο αντίπαλος πήρε την ισοπαλία. Είναι κάτι που έχει συμβεί σε πολλά ματς. Πολλές τελικές για να σκοράρουμε. Αν μπορούσαμε να τις εκμεταλλευτούμε στο πρώτο ημίχρονο θα τελειώναμε νωρίτερα το ματς».

Για το τι τον προβλημάτισε περισσότερο από το ματς και αν πρέπει να βελτιωθεί κάτι: «Το πρώτο είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στα τελειώματα. Εμείς ήρθαμε για τη νίκη, αν βγάλουμε εκτός το αποτέλεσμα η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε. Πίεσε, έκλεψε μπάλες, έβαλε τον αντίπαλο στο δικό του μισό, είχε περισσότερα κόρνερ, περισσότερες ευκαιρίες. Όταν είναι έτσι πρέπει να συνεχίσεις τη δουλειά. Είμαστε σε καλό δρόμο, μπορεί να είμαστε συνηθισμένοι να κερδίζουμε και κάθε ισοπαλία να φαίνεται σαν ήττα αλλά δεν είναι έτσι. Έχουμε έναν αντίπαλο που αναλύει το παιχνίδι, αντιπάλους που δίνουν τα πάντα εναντίον μας. Κάθε ομάδα όταν μας παίρνει ισοπαλία το γιορτάζει σαν νίκη. Όταν προηγείσαι με 2-0 πρέπει να κλειδώνεις το ματς. Υπάρχουν πράγματα να βελτιώσουμε, όλοι. Θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε το 2023 και να είμαστε ανάμεσα στους πρώτους της βαθμολογίας».

Για το πόσο επηρεάζει την ΑΕΚ αυτή η απώλεια βαθμών για τη συνέχεια: «Δεν αλλάζει κάτι σε μένα αν είναι νίκη, ισοπαλία ή ήττα. Αφιερώνω τον ίδιο χρόνο, το ίδιο πάθος, την ίδια αγάπη, τον ίδιο σεβασμό στο κλαμπ. Αν είχαμε καταφέρει να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες η συνέντευξη Τύπου θα είχε κρατήσει δύο λεπτά. Αν αναλύσουμε το παιχνίδι η ΑΕΚ στα 95 λεπτά ήταν ανώτερη του αντιπάλου. Εμείς θα επιμείνουμε στο δικό μας πλάνο και τον τρόπο μας. Πέρυσι ήμασταν περίπου 9 βαθμούς πίσω, οπότε σε σχέση με πέρυσι έχουμε βελτιωθεί. Πάντα θα προσπαθώ να βρω τη θετική πλευρά, όταν δεν θα νιώθω έτσι θα ψάξω να βρω να κάνω κάτι άλλο».