Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός 0-1: Ο Ελ Αραμπί έχει τον τρόπο

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τις Σέρρες επικρατώντας με σκορ 1-0 του Πανσερραϊκού χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 66’. Ο Μαροκινός έκανε πιο επιθετική την ομάδα του από τη στιγμή που πέρασε στο γήπεδο.

Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός 0-1: Ο Ελ Αραμπί έχει τον τρόπο

Παλικαρίσιο διπλό πήρε ο Ολυμπιακός στις Σέρρες κόντρα στον αξιόμαχο Πανσερραϊκό, τον οποίο και νίκησε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 66’. Οι Πειραιώτες με αυτή τη δύσκολη νίκη τους έπιασαν στους 31 βαθμούς Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ενώ βρίσκονται μόλις έναν πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Πειραιά είχε αρκετά καλή παρουσία κόντρα στον Πανσερραϊκό που προσπάθησε πρώτα απ’ όλα να αμυνθεί και να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Χόβαν. Οι «ερυθρόλευκοι» τακτικά ήταν αρκετά καλοί και ήρεμοι και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη.

Με μία αλλαγή ο Καρβαλιάλ, με τρεις στόπερ ο Γκαρσία

Η μοναδική αλλαγή που είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα ήταν ο Μπιανκόν αντί του τιμωρημένου Ρέτσου. Κατά τα άλλα τόσο το σχήμα όσο και το σχέδιο ήταν ίδιο με τον Μασούρα να παίζει δίπλα στον Ελ Κααμπί. Από την άλλη πλευρά ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς τους Δεληγιαννίδη, Μπέργκστρεμ και Αυλωνίτη. Η ομάδα του όταν ήταν σε θέση άμυνας έπαιζε με πέντε παίκτες πίσω και το πλάνο της ήταν να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Χόβαν.

Μονόλογος το παιχνίδι

Η εικόνα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε από το πρώτο έως το 45ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και οι ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού έπαιζαν και οι έντεκα πίσω από τη μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν κυρίως από τα πλάγια να ανοίξουν διαδρόμους και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 27’ για να κάνουν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο παιχνίδι. Όλο το ματς περνούσε από τα πόδια του Φορτούνη, ο οποίος ζητούσε μπάλες και επιχειρούσε να δημιουργήσει καταστάσεις. Από ένα σημείο και μετά ο Ελ Κααμπί βγήκε και αυτός στα πλάγια για να δημιουργήσει καταστάσεις, όμως τα πράγματα δεν ήταν και τόσο απλά. Στα πρώτα 45 λεπτά οι Καμαρά, Φορτούνης και Μασούρας έδωσαν μεγάλες μάχες με τον Ποντένσε από την άλλη να μην έχει βοηθήσει καθόλου. Κάπως έτσι το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Άλλαξε με τον Ελ Αραμπί

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Πανσερραϊκό να είναι κλεισμένος στην άμυνα του και τον Ολυμπιακό να πιέζει για να πετύχει το πρώτο του γκολ. Η ομάδα του Πειραιά είχε τον πλήρη έλεγχο απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιζε αρκετά κλειστά. Στο 61’ ο Καρβαλιάλ πέρασε στο παιχνίδι και τον Ελ Αραμπί στη θέση του αρνητικού Ποντένσε. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι άρχισε να αλλάζει μορφή και να ανοίγει περισσότερο. Φαινόταν ότι ο Ολυμπιακός θα έβρισκε περισσότερους χώρους, αφού οι γηπεδούχοι είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο. Στο 62’ οι Σερραίοι έχασαν ευκαιρία με τον Χατζηστραβό να μην μπορεί από κοντά να σκοράρει και στο 63’ ο Ελ Αραμπί δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού όταν έβγαλε τον Μασούρα σε θέση τετ α τετ, αλλά αστόχησε.

Το ματς είχε αρχίσει να ανοίγει και ο ρυθμός να γίνεται πιο γρήγορος, αλλά η λύση δόθηκε από την άσπρη βούλα. Στο 64’ ο Δεληγιαννίδης ανέτρεψε τον Μασούρα και ο Τσαγκαράκης έδειξε την άσπρη βούλα με τον Ελ Αραμπί να αναλαμβάνει την εκτέλεση και στο 66’ να ευστοχεί για το 0-1. Ο Μαροκινός αν και ξεχασμένος εδώ και αρκετό καιρό έδειξε ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός περισσότερο έδειχνε να κάνει διαχείριση της κατάστασης χωρίς να εκβιάζει το δεύτερο γκολ. Είχε το μυαλό του να προσέξει και την άμυνα, ενώ στο 88’ ο Ελ Αραμπί είδε τον Θυμιάνη να του στερεί το δεύτερο γκολ πάνω στη γραμμή. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τις Σέρρες.

Μικρογραφία

Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός 0-1

Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)

Σκόρερ: 66’ πεν. Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 12’ Ντόη, 55’ Στάικος, 77’ Μπιανκόν, 84’ Έσε.

Συνθέσεις

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Χόβαν, Δεληγιαννίδης (84’ Ντανκερλούι), Μπέργκστρεμ, Αυλωνίτης, Πηλέας (46’ Σοφιανός), Στάικος, Θυμιάνης, Ουεντραόγκο (79’ Μορέιρα), Χατζηστραβός, Μασαρίποφ (69’ Μούργος), Μπαΐροβιτς (46’ Τομάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης - Ροντινέι, Ντόη, Μπιανκόν, Ορτέγκα – Φορτούνης (89’ Αλεξανδρόπουλος), Έσε, Καμαρά, Ποντένσε (61’ Ελ Αραμπί) – Μασούρας (89’ Ρίτσαρντς), Ελ Κααμπί (81’ Μπιέλ).